2019.03.15 11:40 MMcFly2015 Olvasottság: 246x
0

Németország is megpróbálkozott azzal, ami a franciáknak már bejött

Természetesen a beharangozók alatt ez nem hangzott el, de a film megtekintése közben hamar ráérezhetünk arra a tényre, hogy a németek meglovagolták az Életrevalók sikerét. Akarva akaratlanul motoszkált a fejemben a két film közti összehasonlítgatás, és emiatt már a film elején borítékolható, mi is fog következni a történet hátralévő részében.

A film megtekintése során méginkább felnyílt a szemem azt illetően, hogy a fent említett francia filmben Omar Sy és François Cluzet színészi párosa mennyire kulcsfontosságú volt az Életrevalók sikerét illetően. Az "Az a hülye szív" (részben) a szereplőválasztás miatt nem tud olyan erős köteléket felmutatni, mint amit igényel a néző egy ilyen drámánál.

Németország is megpróbálkozott azzal, ami a franciáknak már bejött

A Fák jú Tanár úr! trilógiából megismert Elyas M'Barek kb. mintha az ott megismert karakterét emelte volna át ebbe a filmbe, ami egy komolyabb hangvételű drámában elég vérszegény. A főszereplő kissrác pedig hiába adta át a jókedvet és fájdalmat is sikerrel a vidámabb környezetben játszódó jelenetben. Nézettek barbárnak, de helyenként irritált. Azt hozzá kell tenni, erre hatalmasat nyomott a szinkronhangja is.

Ezek mellett a hibák mellett a film mélysége részben elveszik, de mégis egy szívmelengető dráma, aminek a témája elszomorító és megkapó egyben. A beteg srác édesanyját alakító színésznő kiemelkedik a főszereplők közül, és teljesen átadja azt a fájdalmat, túlterheltséget és aggódást, amit az általa vázolt jelenet igényelt.

A film lezárása pedig hozza az elvárt hatást, még a kiszámíthatósága mellett is. A Hallelujah c. dal már rengeteg filmben szuperált, de az itt látott jelenetnél el se tudnék jobb aláfestést képzelni. Összességében a film szerethető igaz történet, viszont a főszereplők közötti kémia nem volt képes arra a bravúrra, amit az Életrevalókban láthattunk, így kategóriáján belül könnyen felejthető.

dráma | vígjáték

Lenny harminc éves, mégis úgy viselkedik, mint egy hisztis gyerek. Kardiológus apja mindent megad számára, amitől az élete kényelmes, könnyű és boldog lehet - ám Lenny mégsem... több»

0