80% 201 szavazat
Az a hülye szív

Az a hülye szív

Dieses bescheuerte Herz
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
29
Szereplők (29)
15
Képek (15)
2
Videók (2)
7
Érdekességek (7)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Jürgen Tonkel
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Uwe Preuss
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Nadine Wrietz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Elyas M’Barek

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Lenny harminc éves, mégis úgy viselkedik, mint egy hisztis gyerek. Kardiológus apja mindent megad számára, amitől az élete kényelmes, könnyű és boldog lehet - ám Lenny mégsem az, mert nem találja az élet értelmét.
Egy görbébb éjszaka után apja viszont megvonja tőle az apanázst, illetve… Több


Forgatókönyvíró: Maggie Peren, Andi Rogenhagen
Ország: Németország
Premier (HU): 2018.10.11.
 
2022.08.16 davido112

legújabb vélemény

Érdekes film sablon köntösben

Hm... Német film az ritkán jó, de ez nekem nagyon tetszett. A színészek szerintem jól átadták az érzelmeket, de lehetett volna jobb. És már csak az érdekesség kedvéért utána olvastam kicsit és ha minden igaz akkor 2022.03.01-én meghalt Daniel (A történet főszereplője). Sok ilyen filmet láttam, mint ez, de valahogy ez nekem mindegyiknél jobb volt. Ajánlom mindenkinek megnézni, aki szeretne egy elgondolkodtató történetet látni arról, hogy miként élik meg a betegségüket a halálos beteg gyerekek és a szülők.

0
 
2019.01.27 Berto49

David és Lenny

Elyas M'Barek, a tunéziai apa és az osztrák anya leszármazottja nagy nyeresége a mostani német filmgyártásnak, mert filmek sorozatát lehet rá alapozni. Rokonszenves személyisége életszerűvé teszi az általa játszott figurákat. Így történt ebben a filmben is, amely állítólag igaz történeten alapul. Segítőtársa is akadt, a veleszületett szívbeteg, a 16 éves születésnapját hamarosan elérő David szerepében. Philip Noah Schwarz fantasztikus teljesítményt nyújt az élet és halál közötti állapot megjelenítésében, együtt élve a bármikor bekövetkezhető vég tudatával. Az apai parancsra mellé került Lennyvel együtt „bakancslistát” készítenek, melynek minden pontját igyekeznek teljesíteni. Mostanában elég gyakoriak az azonos tematikájú filmek, elég csak az „Életrevalók”-ra, és a „Cartagená”-ra utalni, vagy korábbról a „Belső tenger”-re. A film sikeresen egyensúlyoz a könnyen átléphető giccs és a valódi érzelmes történet határmezsgyéjén. Némi hollywoodi hatás a film végén azonban tettenérhető. Ennek ellenére Marc Rothemund filmje a kellemes kikapcsolódás mellett átgondolásra és toleranciára készteti a nézőket abban a témában, hogyan érdemes és kell viszonyulnunk az életben maradásért küzdő embertársainkkal.

1
 
2019.02.12 indingo

Életrajzi ihletésű filmről nehéz véleményt alkotni hiszen úgy gondoljuk az események többségét az élet írta bár azt sokféleképpen lehet tálalni, egy kicsit kiszínezni és egy kis humor sem árt főleg ha a főhős feje fölött ott lebeg halál angyala. A film nézhető és a többségében megható a szereplők sorsa.

0
 
2019.03.15 MMcFly2015

Németország is megpróbálkozott azzal, ami a franciáknak már bejött

Természetesen a beharangozók alatt ez nem hangzott el, de a film megtekintése közben hamar ráérezhetünk arra a tényre, hogy a németek meglovagolták az Életrevalók sikerét. Akarva akaratlanul motoszkált a fejemben a két film közti összehasonlítgatás, ... Teljes kritika

0
 
2019.02.18 Timcsi

Nagyon kedvelem az ilyen szívmelengető igaz történeteket. M'Barek remek a szerepben és a kissrác is jól hozta a figurát.

0

A film 18 366 610 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 13 936 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film forgatása 2016. őszén zajlott Berlinben és Bavariában. Szerző: hp

#2
 

A német filmalap, a FilmFernsehFonds Bavaria 900 ezer euróval támogatta a filmet. Szerző: hp

#3
 

A filmet vegyesen fogadták a német kritikusok. A FilmService újságírója ekképp fogalmazott: "Bestseller adaptáció olcsó üzenettel, kiszámítható történettel és hiteltelen karakterekkel."Szerző: hp

#4
 

A Constantin Film 2013. szeptemberében szerezte meg az azonos című regény megfilmesítési jogait. Szerző: hp

#5
Szexoktatás
2019
Hol nézheted: Netflix
Reménytelen balfék
2021
Hol nézheted: HBO Max
Halott vagy
2019
Hol nézheted: Netflix
Rita
2012
Hol nézheted: Netflix
Ola új élete
2022
Hol nézheted: Netflix
Nincs titok
2014
Hol nézheted: Amazon Prime
Pure
2019