Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Az a hülye szív (2017)

Dieses bescheuerte Herz
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Berto49   2019. 01. 27.
David és Lenny

Elyas M'Barek, a tunéziai apa és az osztrák anya leszármazottja nagy nyeresége a mostani német filmgyártásnak, mert filmek sorozatát lehet rá alapozni. Rokonszenves személyisége életszerűvé teszi az általa játszott figurákat. Így történt ebben a filmben is, amely állítólag igaz történeten alapul. Segítőtársa is akadt, a veleszületett szívbeteg, a 16 éves születésnapját hamarosan elérő David szerepében. Philip Noah Schwarz fantasztikus teljesítményt nyújt az élet és halál közötti állapot megjelenítésében, együtt élve a bármikor bekövetkezhető vég tudatával. Az apai parancsra mellé került Lennyvel együtt „bakancslistát” készítenek, melynek minden pontját igyekeznek teljesíteni. Mostanában elég gyakoriak az azonos tematikájú filmek, elég csak az „Életrevalók”-ra, és a „Cartagená”-ra utalni, vagy korábbról a „Belső tenger”-re. A film sikeresen egyensúlyoz a könnyen átléphető giccs és a valódi érzelmes történet határmezsgyéjén. Némi hollywoodi hatás a film végén azonban tettenérhető. Ennek ellenére Marc Rothemund filmje a kellemes kikapcsolódás mellett átgondolásra és toleranciára készteti a nézőket abban a témában, hogyan érdemes és kell viszonyulnunk az életben maradásért küzdő embertársainkkal.

 
indingo   2019. 02. 12.

Életrajzi ihletésű filmről nehéz véleményt alkotni hiszen úgy gondoljuk az események többségét az élet írta bár azt sokféleképpen lehet tálalni, egy kicsit kiszínezni és egy kis humor sem árt főleg ha a főhős feje fölött ott lebeg halál angyala. A film nézhető és a többségében megható a szereplők sorsa.


 
MMcFly2015   2019. 03. 15.
Németország is megpróbálkozott azzal, ami a franciáknak már bejött

Természetesen a beharangozók alatt ez nem hangzott el, de a film megtekintése közben hamar ráérezhetünk arra a tényre, hogy a németek meglovagolták az Életrevalók sikerét. Akarva akaratlanul motoszkált a fejemben a két film közti összehasonlítgatás, és emiatt már a film elején borítékolható, mi is fog következni a történet hátralévő részében. A film megtekintése során méginkább felnyílt a szemem azt illetően, hogy a fent említett francia filmben Omar Sy és François Cluzet színészi párosa mennyire kulcsfontosságú volt az Életrevalók sikerét illetően. Az "Az a hülye szív" (részben) a szereplőválasztás miatt nem tud olyan erős köteléket felmutatni, mint amit igényel a néző egy ilyen drámánál. A... több»

 
Timcsi   2019. 02. 18.

Nagyon kedvelem az ilyen szívmelengető igaz történeteket. M'Barek remek a szerepben és a kissrác is jól hozta a figurát.

 
stomachh   2019. 01. 31.

A karakterek jól megírtak, jól sikerült a szereposztás is. A sztorit az élet írta, olyan kis keserédes történet, de a szomorú részét szerencsére meghaladjak a vicces és kedves jelenetek. Összességében egy felejthető, de szerethető filmet kaptunk.

Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Jürgen Tonkel
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Uwe Preuss
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Nadine Wrietz
Elyas M’Barek
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
Philip Schwarz
Elyas M’Barek
 

A film forgatása 2016. őszén zajlott Berlinben és Bavariában.

(hp)
 

A német filmalap, a FilmFernsehFonds Bavaria 900 ezer euróval támogatta a filmet.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a német kritikusok. A FilmService újságírója ekképp fogalmazott: "Bestseller adaptáció olcsó üzenettel, kiszámítható történettel és hiteltelen karakterekkel."

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.