2026.01.08 00:30 Hieronymus Bosch Olvasottság: <100x
0

Tökéletes

Aki szereti a koreai filmeket, több nehézséggel kell megküzdenie. Van koreai-horrorfilmes oldal (nem is egy), de nagyon kevés film van rajta, még angol felirattal is. Eredeti nyelven szinte lehetetlen megtalálni, "angolosítva" sem túl egyszerű, és ha megvan, mármint csak a neve, torrent-oldalakon nem sok van fent, streamelni is lehetetlen, a legismertebb videomegosztó oldalon is viszonylag kevés van fent. Szóval, nem egyszerű ezen filmek megtalálása és megtekintése.

Ja, és ha minden oké, megnézem, és írok róla, itt még a mafabos stábbal is hadakoztam a nevek leírását illetően. Szerintem rosszul, fordítva írják, de nem jutunk ötről a hatra. Mindegy, én, amiben biztos vagyok, nem engedek, így marad minden a régiben!

Tökéletes

Szóval filmünk, a 장산범, vagy Jangsanbeom, vagy éppen a The Mimic egy 2017-es misztikus horrorfilm, Jung Huh filmje. Ennek a horrorfilmnek a különös alapfelvetése valójában egy ősrégi koreai legendán alapul, a félelmetes Jangsan Tigrisről, egy nagy, fehér szőrű, emberevő démonról, férfi alakban, amely Busan hegyeiben barangol, és egy fiatal nő jajveszékelését és sírását utánozza, hogy a biztos halálba csalja áldozatait. A második filmjét készítő Huh-Jung modernizálja ezt a népmesét egy kegyetlen pszicho-horror történetté. Nekem nagyon tetszett a történet felépítésének szinte kényelmes és nyugodt tempója. Az ilyen típusú filmekben gyakran látni egy rohanós történetvezetést, hogy eljussanak a sztori "magjához", és ez az, ami elrontja a filmekben elinduló kemény félelemfaktort. Ám ehelyett a Jangsanbeom tökéletesen ráér, és nem fél felépíteni a drámai vonalat, mielőtt megpróbálna jól ránk ijeszteni. A Jangsanbeom néhány ijesztő jelenete valójában kőkeményre sikerült. A horrorfaktor meglehetősen lassú és nyugodt felépítése miatt néhány érdekes effekt és snitt váratlanul ért, és tényleg komolyan, majdnem hátraugrottam a fotelemben, és ez, kedves hölgyeim és uraim, velem nem túl gyakran fordul elő. A félelmetes, jó tempójú jelenetek nem a feltűnően "gore-specifikus" effektekre, hanem inkább a tökéletesen időzített és jó tempójú, minőségi lelkiterror-ijesztegetésekre épülnek, és az ehhez használt speciális effektek pedig nagyon zseniálisan kivitelezettek, és néhány igazán komoly hátborzongató pillanatot kínálnak. A hangulatos, sötét és ténylegesen hátborzongató dolgok szépen kiegyensúlyozott "mixe", ami nagyon élvezetes nézést biztosít. Yum Jung-ah, Park Hyuk-kwon, Shin Rin-Ah, Yu-sul Bang, és Gil Hae-Yeon zseniális játéka, Il-Yeon Kim félelmetesen szép képi világa pedig sokáig előttem marad!

horror | misztikus | thriller

Egy három tagú családot a Jangsanbum néven ismert lény próbálja meg becserkészni. A teremtmény képes az emberi beszédre, kedvenc eledelei pedig a gyerekek. A szülők mindent... több»

0