2018.07.16 22:43 indingo Olvasottság: 438x
2

Kellemes kikapcsolódás esős napokra

Az utóbbi időben elkezdtek érdekelni a francia filmek, mert mostanság több jó filmet is láttam tőlük. Egészen kiváló volt az Életrevalók vagy néhány évvel ezelőtti Életem nagy szerelme, ami hatalmas meglepetést okozott. Hasonló elvárásokkal vágtam neki a filmnek. A Szerelembe gurulva sajnos nem lett annyira jó, mint reméltem holott sok olyan kritikát lehetett olvasni, hogy remek a film humora. A humorosabb jeleneteket sajnos az előzetes már lelőtte és azokon kívül alig-alig volt megmosolyogtató jelenete a filmnek.

Maga a története kedves és aranyos, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Kicsit lassan indult be a történet és sok kínos párbeszéd is elhangzott benne. Nem bonyolították túl a történetet, sok meglepő dolog nem történik benne és minden a szemünk előtt játszódik le. Nincs visszautalás a múltba, sem semmilyen extra csavar. Kiszámítható a szerelmi szál. Az mondjuk tetszett, hogy egy véletlen miatt hitték a palit tolószékesnek, ő sosem mondta, hogy az, utána meg már minden adta magát. Persze az, hogy nem bukott le, senki sem mondta el véletlenül, hogy egészséges az elképzelhetetlen.

Kellemes kikapcsolódás esős napokra

Örültem a komolyzenei dalbetéteknek, egyre kevesebb filmben hangzik el hasonló. Voltak üres foltok a filmben, amire nem kaptunk magyarázatot. Például, hogy a család miért nem kedvelte az elhunyt édesanyát, arról sok minden nem derült ki. Az édesapa behozatala az utolsó tíz percben sem volt indokolt. A kotnyeles titkárnő karaktere kicsit idegesítő volt.

A film feladataként tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetűeket támogatni kell és az elfogadásra is felhívja a néző figyelmét. Ami szép gondolta, de valahogy nem illett a történetbe. A tolószékes tenisz érdekes volt, illetve a film leglátványosabb jelenete az volt, amikor a vacsora után medence lett a térből és lebegtek az úszógyertyák. Az pedig, hogy a nő mindvégig tudta, hogy megtévesztik őt egy kellemes végkifejlet volt, hiszen számtalan jel utalt rá, hogy turpisság van a dologban. A színészek játéka könnyed és természetes, eléggé ismeretlen arcok. A szerephez teljesen passzoltak, korban is erre ügyeltek a készítők. Összességében egy közepes filmnek mondanám, nem annyira közönséges, mint hasonló társai. Egy esős szombat délután kellemes kikapcsolódást tud adni, de nem mozi kategória.

romantikus | vígjáték

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni... több»

2