2018.11.15 17:26 Milanman Olvasottság: 302x
1

Ne rettenj meg tőle, még ha nem is egy új Rettenthetetlen!

Az Törvényen kívüli királyet egyes vélemények a Braveheart-Rettenthetetlen nem hivatalos spin-offjának, folytatásának tartják. Nyilván ez túlzó kijelentés, valamint igazságtalan összehasonlításokat is szülhet az eredeti klasszikus és sok szempontból is mérföldkőnek mondható filmmel. Szeretném előre leszögezni, hogy az OK nem egy új BH. De ha önnön jogán vizsgáljuk, egyáltalán nem okoz csalódást.

Kell persze ehhez, hogy a nézőnek legyen legalább minimális érdeklődése a történelmi témájú filmek, különösen a középkort feldolgózok iránt. A fényképezés gyönyörű, a korhűségre való törekvés dicséretes, bár ez nem mindenhol valósul meg tökéletesen, végig tetten érhető az alkotói szándék. Különösen tetszett, hogy a film cselekményét néha meg is szakítja egy-egy olyan jelent, ami a kort, a hangulatot, a skót kultúrát igyekszik megidézni. A színészek összességében rendben vannak, egyes casting döntések jobban sikerültek, de azért sajnos van, aki nem bír elég erős jelenléttel a szerepéhez, de azért ezen túl lehet lépni.

Ne rettenj meg tőle, még ha nem is egy új Rettenthetetlen!

Amin már kevésbé, az a történet feszültségkeltő ereje. A főhős (Robert of Bruce) szemszögéből nézve bár tudjuk, hogy nagy a tét, tudjuk, hogy a vállalása személyes tragédiákon keresztül vezet(het), ezt a tétet a film csak részben tudja valóra váltani, a nézőben nem igazán alakul ki a feltétlen szimpátia és együttérzés az irányába. Gond még az is, ha a szereplők esetében komolyabb aránytalanságok jelennek meg. Furcsán mutat egy filmben, ha az egyik pozitív mellékszereplő és az egyik antagonista erősebb jelenléttel bír, mint a főszereplő. Itt ez megvalósul. Összességében elmondható, hogy bár nagyot nem üt, újat nem igazán hoz, de simán elnézhető, kellemes film, elsősorban azért a műfaj kedvelőinek. 6,5/10.

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Igazi Dávid és Góliát történet a 14. száazdból, amikor egy skót király trükkel és bátorsággal győzte le a nála sokkal hatalmasabb angol seregeket.  több»

1