2024.05.23 09:06 Kóborló Olvasottság: <100x
1

Csak egy csapongó ördögűzős horrorfilm

Pár évvel ezelőtt elkezdtem nézni már egyszer ezt a filmet, de valahogy úgy tovatűntek az emlékeimből a látottak, hogy gondoltam, adok neki még egy esélyt. Előjáróban csak annyit írnék erről, hogy nem érdemelte meg az újranézést jelen filmünk! Pedig jómagam igazán kedvelem a mexikói és spanyol horrorfilmeket, de a Guillermo Amoedo rendezésében készült Ahol a gonosz lakik című produkciónál valami nagyon félrement. Na de lássuk hát, hogy milyen is lett jelen filmünk!

A megtekintése után azon szavak jutottak szinte azonnal az eszembe a filmről, hogy csapongó, klisés és sajnos egyáltalán nem félelmetes, ergo csak egy gyenge produkció, amelyre nyugodtan mondhatjuk, hogy tökéletesen beleillik a tucat horrorfilmek felhozatalába.

Csak egy csapongó ördögűzős horrorfilm

A film rendezőjének és egyben a forgatókönyvet is jegyző Guillermo Amoedónak valószínűleg volt egy elképzelése arról, hogy miként fog majd a filmje egy működőképes horrorként funkcionálni, de valahol szerintem még ő is elvesztette a fonalat. Már maga a történetének az alapfelállása is sántított nálam, ugyanis ha valakik rabolni mennek fegyverrel egy házba, akkor miért ragadnak le azon, hogy a kirabolandó személyek mi minden gonoszságot csinálhatnak a négy fal között. De erre még azt mondtam volna, hogy üsse kő, láttunk már ilyent, és biztos, hogy látni is fogunk hasonló történetű filmeket. Csakhogy ahogy haladtak tovább a filmbéli események, úgy kezdett még jobban sántítani az egész koncepció, és csak egyre nagyobb logikai hibákat véltem felfedezni a film történetében. Nem tudom, hogy a forgatókönyvíró (Guillermo Amoedo) is kezdte-e sejteni a film készítése során ezen dolgokat, és ezért kezdett bele a két idősíkos történetmesélésbe, de számomra ezzel sem a megfelelő hatást érte el. Mert míg a jelen időben zajló eseményeknek legalább volt némi jelegű atmoszférája és egy minimális félelemkeltése, addig a múltba révedős jelenetekkel csak mindezt feloldotta. Továbbá a film múltbéli eseményeinek a drámai töltete sem igazán nyerte el a tetszésemet, pedig a legtöbb esetben, ha egy horrorfilm alkalmaz némi drámai elemeket, az nálam be szokott válni, de itt sajnos nem.

Sajnos a film a karaktereivel sem igazán bánik túl jól, ami abból a szempontból még fájóbb, hogy egyáltalán nem sok karakterrel dolgozik jelen alkotásunk. Talán a színészi alakításokra mondanám egyedül azt, hogy abban nagy csalódást nem okozott a film, ezért is nagyon sajnálatos az, hogy egyáltalán nem fektettek nagyobb figyelmet rájuk.

Nálam a film félelemkeltését is teljesen tönkretették a csapongó történetvezetéssel, illetve, hogy folyton azt éreztem a film nézése alatt, mintha minden egyes jelenetével rá akartak volna licitálni a korábban látott eseményekre. Fordulatra fordulat volt a válasz, de a végére csak egy katyvaszt kapunk, ami mint horrorként, mint pedig filmként igencsak gyengére sikeredett.

Összegezve a két csillagot is csak a színészi teljesítmények miatt adom meg a filmre.

horror

Ahhoz, hogy tartozásukat rendezhessék, a három nővér, Maria, Camila és Ana úgy döntenek, kirabolják az egykori szenátor villáját. Mikor már úgy tűnik, zsákmány nélkül kell... több»

1