2020.04.14 07:35 Artemisia Olvasottság: 138x
4

Nosztalgikus hangulatba hoz

Hihetetlenül édes gyerekrajzfilm:-) Mert elsősorban az, és az benne a szép, hogy a felnőttek újraélhetik a régi kedves, mesenézős nyári délutánokat.

A nosztalgikus érzések mellett egyénileg is egyszerűen imádtam az egész rajzfilmet. A szuperaranyos karaktereket, Shaunt és a többi a csintalan bárányt, a morcos kutyát, a butuska disznókat, a bolondos öregurat a sült krumplijával és a kutyájával, a csalódott kislányt, akiből őrült ufóvadász lett, és persze a kicsi űrlényt, a cuki Lu-La-t.

Nosztalgikus hangulatba hoz

A cselekmény is elképesztő aranyosan lett felépítve, mellette pedig nagyon izgalmas is volt. Pl.a horrorisztikus hangulat Lu-La megérkezésekor, aztán a vicces kis kalandok Shaunnal, a félreértés a morcos kutyussal, a szökés, a drámai baleset, mely után úgy tűnt, nincs remény Lu-La hazajuttatására, végül az egyszerre izgalmas és végtelenül humoros "végjáték" a "Farmageddoni" díszletek között.

A rajzfilm másik jellegzetessége: a dialógusok teljes hiánya. Kezdetben azt hittem, ez zavaró lesz egy kicsit. Dehogy volt zavaró! A dialógusokat helyettesítő jóval élénkebb mimika, gesztusok, flash back jelenetek és egyéb képi magyarázatok (pl. a morcos kutyus minden tevékenységet úgy tilt meg a báránykáknak, hogy kitesz egy "Tilos" táblát, vagyis az adott tevékenységet pirossal áthúzva) csak hozzáadtak az egészhez, hiszen ezeknek a kis gyurmakaraktereknek valóban színészi játékot kellett mímelniük, hogy eljátsszák a szerepüket; szinte über cuki pantomimesek voltak.

Egyszóval imádnivaló volt az egész, telitalálat a készítőktől.

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Az univerzum egy távoli pontjáról ismeretlen lény érkezik a birtokra, ahol Shaun, a bárány, Blitzer, a pásztorkutya és a többi állat gondtalanul élik tanyasi életüket. A... több»

4