![]()
Fantasztikus premier előtti ingyenes lehetőséget kaptam, hogy megnézzem ezt a nem is tudom milyen műfajú (talán fantasy?) filmet. Amikor a gyerekeim felnőttek én is rögtön kiöregedtem a Marvel univerzumból, én is abbahagytam a műfaj követését. És a Mattel se fog visszacsábítani az ilyesmihez, hiába rakták ki a végén a jó nagy cliffhangert, ami alapján már csak az a kérdés, hogy mikor jön a folytatás.
![]()
Az első tizenöt perc keményen büntet. Amit el tudtok képzelni, az összes, ilyen típusú mozira jellemző klisé felvonult, én meg erősen fogtam a karfát, hogy hajjaj, ha ez lesz 132 percig akkor nagy a baj. Van ugye egy idealisztikus békés és szép világ az Eternia nevű bolygón, ott cseperedik a ki szőke herceg, Adam. Ő sajnos nem olyan kemény srác, mint apu, nem sok hasznát fogják venni, amikor többek a háborúpárti migránsok. Azok meg jönnek, csúnyán néznek, rombolnak, ilyen halálfejes búrájuk van és gonoszak. Valahogy mégis úgy alakul, hogy a bolygót megvédeni képes szuperfegyvert Adam-re bízzák és kimenekítik, egyenesen a Földre. Adam mint említettem kissé béna, el is hagyja a szuperfegyvert, így sok évre a bolygónkon ragad mint valami call centeres alkalmazott. Itt jön a vicces rész, ahol átmenetileg megkönnyebbültem. Itt humorosra vették a figurát, el lehet szórakozni a földi modern vállalati kultúra paródiáján például. Egy darabig, mert aztán ismét visszatér a szokásos szuperképességű világmegmentés, jó és rossz gigászi harca. Na de nem akarom elspoilerezni.
A szereposztás vegyes, van pár ismertebb név, de semmi extra, és sokan vannak az ismeretlen új arcok is. Kristen Wiignek örültem, egész addig, amíg rá nem jöttem, hogy ő egy robot hangját adja, amit persze leszinkronizáltak. Dolph Lundgren meg konkrétan egy konditermi cameoban tűnik csak fel. Na mindegy.
A célközönség az alsós iskolai korosztály, ez érezhető végig. Várhatóan rengeteg túlárazott mörcs vackot fog a Mattel elsózni nekik a film jóvoltából. A kamera jobban elidőzik azokon a részleteken, amikről előre tudható, hogy majd megvehetők lesznek a gyermekek részére. Persze ha nem lesz óriási bukta az egész vállalkozás, mert az is benne van a pakliban. Bár ezt X generációs kívülállóként nehezen tudom megtippelni. Ha valakinek a célközönségbe tartozó gyereke van, az valahogy ellesz a humorosabb jelenetekkel, a többieket a magam részéről nem bátorítanám a film megnézésére.
NA Az univerzum védelmezői (2026)
akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi
15 év távollét után Adam herceg visszatér Eterniába a Hatalom Kardjával, ahol szembesül otthona romjaival, amelyeket Skeletor gonosz uralma hozott. Hogy megmentse családját és... több»
Szereplők: Jared Leto, Dolph Lundgren, Idris Elba, Kristen Wiig, Morena Baccarin