2021.02.19 10:13 Eastern79 Olvasottság: 190x
3

Szörnyen kínos

Paul W. S. Anderson – úgy látszik – kezd elfáradni, mert ezúttal is videojátékot választott alapanyagul, és már megint a nejét nevezte ki a világ megmentőjének. Legalább nem tököl, és gyakorlatilag az első két perc után belecsap a lecsóba, de sajnos ez a hirtelenség az egész filmre jellemző, mintha kapkodna, hogy minél hamarabb minél több mindent megmutasson, hogy igen, ez is benne van, és ezt is megcsináltuk; sajnos éppen ennek a kapkodásnak köszönhető, hogy olyan hirtelen van vége a filmnek, mintha elvágták volna a celluloidszalagot.

Milla Jovovich hozza a szokásos kemény csaj figurát, viszont azt még mindig nem tudom, Tony Jaa vajon mit keres ebben a produkcióban, ugyanis a thai harcművész mindössze egyetlen jelenetben csillogtathatja meg fantasztikus képességeit. Persze a történet miatt nincs is erre sok lehetősége, mert hát furcsa lenne, ha a nála százszor nagyobb monsztákat könyökölné fejtetőn.

Szörnyen kínos

Anderson mentségére legyen mondva, hogy nagyon szép képekkel operál, a vizualitás mindig is az erőssége volt, és az akciószekvenciák is ott vannak a szeren. Azonban a nem tudom, hányadik "azautóbelsejébenvanakameraamikorripityáratörik" beállítás kezdett unalmas lenni, ahogy az is elég furcsa volt, hogy a gigaszörnyeket gyakorlatilag a "rohanjuk le, mint Zrínyi" taktikával nagyjából 5 perc alatt rendre hazavágták hőseink.

A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor először megláttam Ron Pearlmant a Maria Trebenre emlékeztető parókában. Hangosan felnevettem. Később, a film vége felé valamiért átment Tina Turnerbe. Ezen már meg sem lepődtem, a macskafejű Jack Sparrow imitátoron annál inkább.

Tényleg nem tudom hová tenni ezt a filmet, ami azért nagy kár, mert ígéretesen indult, viszont Pearlman outfitje és a teljességgel érthetetlen manga macskalény rendesen hazavágta az egészet.

akció | fantasy | kaland

Amikor a tapasztalt és félelmet nem ismerő Artemis hadnagy (Milla Jovovich) hűséges katonáival az oldalán egy portálon keresztül egy olyan, számukra mindaddig ismeretlen világba... több»

3