2019.04.08 18:31 MMcFly2015 Olvasottság: 188x
0

Fura film, ami a horror rajongókat is képes két táborra osztani

Hónapokon keresztül elkerülhetetlenül belebotlottam vagy a trailerbe, vagy a film magasztalásáról szóló cikkekbe. Nyilván elérte a célját, kíváncsiságom erősödött a rendező filmjeit illetően, így ott is voltam a preMiernapon a moziteremben. Általában nem szoktam sok időt várni véleményem megfogalmazásával, de több nap sem volt elég a film megtekintése után, hogy helyre rakjam magamban ezt a vegyes érzelmet, aMi bennem kavarog. Egy szóval jellemezni a legjobb: fura!

Sejtettem, hogy nem gyengén lesz a filmnek művészi vonatkozása. Sajnos jelen esetben csak annyit tudott velem érzékeltetni a rendező, hogy felfogtam: ,,itt valaMire utalt ezzel a jelenettel". Nem várom el egy művészfilmtől, hogy hülyeként kezeljen és szájbarágósan megmagyarázzon Minden lépést, de itt átestünk a ló másik oldalára. Biztos vagyok benne, hogy nem csak nálam, de a nézők túlnyomó részében csak zavarodottságot hagyott maga után. Köze van az amerikai társadalomhoz/politikához is, aMit belátok, hogy nem ismerek, de egy horrornak beharangozott filmnél ne hátrányból induljak egyszerű laikus európai nézőként.

Fura film, ami a horror rajongókat is képes két táborra osztani

Volt szerencsém olvasni egy cikket, aMi lépésről lépésre kielemzi a filmben látott utalásokat. Ettől részben megvilágosodtam és tényleg elismerem a rendező tehetségét, hogy ezt így megvalósította, de akkor sem tudom jó filmként elkönyvelni ezt az egészet. A háttérinformációk nélkül a legnagyobb horror rajongókban is csalódást kelthet, hogy a legnagyobb sztorija a filmnek csupán annyi, Miként kergetőznek és csonkítják meg a főszereplők ,,egymást”. Valahogy ennyivel nem képes a műfajhoz tartozó kellő atmoszférát megteremteni.

A fő problémát ezzel letudtam, innentől csak dicsérni tudom a látottakat. A főszereplők közül Lupita Nyong'o (kettős játéka) parádés, de a gyerekszínészekre sem lehet egy rossz szót mondani. A filmzene talán a film legsikeresebb eleme, főleg a végén (aMi az előzetesben is hallható) az ,,I Got 5 On It" feldolgozott verziója okozott libabőrt. Ezt mesterien alkalmazták a jelenethez.

Elcsépelt kijelentés, mégis azt mondom, egyszer érdemes megnézni. Arra viszont fel kell készülni, hogy a horror rajongók táborát is képes két részre osztani. Vannak filmek, aMiket a kritikusok imádnak, és az egekbe magasztalnak, emellett pedig az átlag nézők szitkozódnak a moziból kimenet. A Mi pontosan ilyen film, mögé kell látni, aMi nehéz feladatnak bizonyul (legalábbis nekem nem sikerült).

63 Mi  (2019)

horror | misztikus | thriller

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az... több»

0