2018.04.26 13:19 JokerOmen Olvasottság: <100x
1

A Girls und Panzer lezáró filmsorozatának első darabja, ha nem is haladta meg az elvárásainkat, egy jól megkomponált nyitányt nyújtott nekünk a lezáró fejezethez.

Aki nem ismerné, annak röviden összefoglalom: A Girls und Panzer egy alternatív valóságban játszódik, ahol a tankokkal való hadakozás egy lányok által űzött tradícionális sportág, japánul: Sensha-do ( A Tank Útja). Egy ( sporthoz mérhetően ) ártalmatlan és szórakoztató tevékenység minden nő számára, akiknek nem mellesleg teljesen elképzelhetetlen egy rakat férfi egy ilyen fémmonstrum belsejében.

A lányok, miután megmentették az iskolájuk és kipihenték a versenyek fáradalmait, a tanulásra és az iskolai életre koncentráltak - a diáktanács új tagokkal bővült és a sokak áldal kedvelt, Hetzer-t irányító Teknős csapat éppen ballagni készül - ám egyiküknek nincsen hova.

Ez ismét összefogja a Sensha-do klub tagjait, hogy társukon segítve részt vegyenek a nagy Téli Kupán.

Mivel a hat részes film-sorozat első epizódjáról beszélünk, így érthető, hogy a sorozathoz és a filmhez mérhetően is jóval kevesebb hangsúly jutott most a tankcsatákra és bőven több a karakterek jellemének kibontakoztatására.Azonban, az epizód végén mégis úgy éreztem, hogy egy főbb karakter se jutott el sehova még, a sorozat és az egész estés film utáni önmagához képest.

Természetesen szereztek újabb képességeket, azonban a jellemük megmaradt pont ugyanolyan, mint amikor 3 éve láttuk őket utoljára.

Ez szerény véleményem szerint egy kihagyott ziccer, hiszen ilyen közel a ballagáshoz és ahhoz, hogy elbúcsúzzanak egykori barátaiktól, egy cseppet megkomolyodhattak volna, ha nem is hosszútávra.

Talán a komolyság hiányát betudhatjuk annak is, hogy a humor igen magas szinten operált a 40 perces játékidő alatt, szinte végig. A jó ütemben elhelyezett csipkelődésekből valamint a vicces jelenetekből akadt bőven - itt kiemelném a francia tematikájú iskola sztereotípiáit. A készítőknek sikerült a francia népet a legfájóbb pontjukon megragadni, azonban mégsem érezzük egy percig sem, hogy ez sértő lenne.

Az a kevés tankcsata ami a végére befutott bőven kevés ahhoz, hogy messzemenő következtetétseket vonjunk le. Néhol látszott, hogy a képkockaszám lentebb esik a kelleténél, de tekintve, hogy ez csak párszor fordult elő és akkor is rövid időre, így ez a malőr nem érdemel nagyobb dorgálást.

A zene továbbra is tökéletes és fülbemászó, a francia lányok indulójánál, a vokál mint ha egy árnyalatnyival halkabb lett volna az instrumentálnál, azonban ennél nagyobb gondunk ne legyen.

Bár nem tudni, hogy a második részt mikor kezdik el sugározni, addig mindenkinek ajánlani tudom az első epizódot, vagy amennyiben teljesen új vagy az animék világában, abban az esetben az egész sorozatot és a hozzá kötődő filmet!

akció | animáció | vígjáték

A Girls und Panzer Saga lezáró filmsorozatának nyitó darabja, melyben a Sensha-do (egy tankokkal vívott kompetitív sport) klub tagjainak újabb kihívásokkal és egy teljesen új... több»

1