2020.07.20 18:43 Kóborló Olvasottság: 347x
0

A pipa parkőr és a punkok

Nem kevésszer futottam már bele különböző filmes oldalakon eme filmnek a borítójába, és mindig elgondolkodtam rajta, hogy kéne egy esélyt adni neki, még úgyis, hogy a legtöbb helyen a legjobb értelemben is csupán középszerűnek titulálták. Nos hát a kíváncsiságomat eddig tudtam elnyomni a filmmel kapcsolatban, és jómagam is azon nézők táborát fogom gazdagítani a véleményemmel, hogy a The Ranger egy végtelenül átlagos, a középszernél némiképp gyengébb slasher benyomását kelti.

A The Ranger története elejétől a végéig nem nagyon tartogatott meglepetéseket számomra. A film rendezéséért és forgatókönyvírásáért felelős Jenn Wexler valószínűleg láthatott már egy-két slashert, és ezáltal úgy érezhette, hogy akár személyesen ő maga is készíthetne egyet (hisz van már bőven elég a horror palettáján ezekből). Össze is kalapozott egy kevéske kis összeget a filmhez, a színészi gárda nagy részét pedig a sorozatok világából adoptálta. Ezzel még az égvilágon semmi probléma nem lenne, hisz a sorozatok sokkal szervesebb részét képezik mostanság az életünknek, mint régebben, és nem is a szereplőkkel volt a legnagyobb gondom e téren, hanem sokkal inkább azzal, hogy az általuk életre hívott karakterek pokoli gyengére lettek megírva (bár ez az egész történetre igaz sajnos). Nagy kár érte, mert jómagam úgy gondolom, hogy érdekesebb és szerethetőbb karakterekkel, és mondjuk, ha kevésbé ragaszkodnak a slasher műfaj kőbe véset szabályaihoz, talán könnyebben megbocsájthatóvá váltak volna a film hibái. Így viszont csak egy teljesen átlagos, kis költségvetésű, tipikus b-horrorra tellett.

A pipa parkőr és a punkok

Sajnos a The Ranger másik hatalmas hibája, hogy a figyelmemet egyáltalán nem kötötte le, ez pedig amiatt lehet, hogy egy percre sem tudott igazán izgalmas vagy akár meglepő lenni. Eleve elég erőteljesen elhúzzák a felvezetését, ez közel a film játékidejének a fele, ami totál felesleges, hisz karakterfejlődést egy percre sem láthatunk, és mivel a karakterek igencsak egydimenziósak, és már az első perctől kezdve ellenszenvesek, fölösleges időhúzásnak éreztem.

Ami megmenthette volna a filmet, vagy legalábbis egy átlagos slasher szintjére felhozhatta volna, az maga a gyilkosunk kiléte, ami nem volt annyira rossz, de dicsérni még így sem tudom e téren sem.

44 The Ranger  (2018)

horror

Punk tinédzserek a zsaruk elől egy erdőbe menekülnek - ám akivel ott találkoznak, rosszabb a zsaruknál. több»

0