2023.05.11 13:52 Zsolt Szabó Olvasottság: 322x
2

Erős szereposztás

Ezen a filmen már régóta megakadt a szemem, és nem más, mint a szerepeosztás miatt, mert igen masszív színészgárda csatlakozott ehhez a filmhez, amit a Focus Features adaptált Lawrence Osborne azonos regénye alapján, aki szorosan közreműködött a filmben is, mivel ő írta a forgatókönyvet az író/rendező John Michael McDonagh segítségével. Ralph Fiennes és Jessica Chastin játékát szeretem. Lehet, hogy épp jó napon és időben néztem eme filmet, mivel az ilyen lassú folyású, döcögős filmek nem igazán jönnek be számomra, ahol a történetek csak éppen hömpölyögnek, más a stílusom, de ez a film valamiért nálam is működött és úgy néztem végig, hogy nem keltem fel a kanapéról, és ez jelent valamit. A filmet különben teljes mértékben Marokkóban forgatták, amit a hihetetlen tájak is prezentálnak, még HD minőségben is jól mutatott.

Ami a történetet illeti, egy hosszú hétvégének az eseményeit mutatja be, az elkerülhetetlenig. Ralph Fiennes nagyon jól hozza a karakterét, ahogy a film alatt formálódik, és mi is bepillantást nyerhetünk egy másik világ kicsiny és szerény életébe, ahol már 40 euró is sokat jelent, ezer euró meg már a megváltást akár. Ezen sokszor azért elgondolkozom – és ez a film alatt is megtettem –, hogy mi európaiak, hiába nem Németországba vagy Svájcban élünk, de még itthon is ezen népek átlagához képest nagyon jól élünk. Ez a film pedig teljesen jól megmutatta ezt a nagy különbséget.

Erős szereposztás

Matt Smith ebben a szerepben még bőven a Sárkányok háza előtti időszakából van, ahol is befutott. Érdekes volt nézni ebben a szerepben is. Persze a meleg vonal sem maradhatott ki a filmből. Chastin is érdekesen formálódott a szerepében a film alatt, mikor a férje (Fiennes) mellette volt és mikor nem, tökéletesen lehozta és még mindig dögösen néz ki a mozivásznon (nem tehetek róla, a vörösek a gyengéim). A mellékszerepekben Ismael Kanater és Said Taghmaoui játéka is meggyőző volt, de sajnos sok olyan karakter is a film részét képezte, akik teljesen feleslegesnek hatottak. A zenéjét Lorne Balfe szerezte, de nem a legerősebb munkái közé sorolható, így nem emiatt lesz a film emlékezetes. Larry Smith kamerakezelése viszont elég jóra sikerült, sokszor rá is csodálkoztam, hogy kapta el a pillanatot, illetve a vágóképekkel hogyan asszisztált a film alatt. Így ezt a filmet ajánlom mindenkinek megnézésre, és itthon könnyen elérhető, mivel az egyik streaming szolgáltató kínálatában fellelhető, ahol én is megtekintettem. Az értékelésem csak azért 6/10, és nem erősebb, mert szerintem jobban tetszett, de nem zsánerfilmjeim közé tartozik.

dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy hétvége története, amelyben egy véletlenszerű esemény további történések beláthatatlan következményeit indítja el egy parti vendégei között.

2