2024.03.02 23:26 Timon Olvasottság: <100x
0

Tökéletes kikapcsolódás és értékes tanulságok

Fantasztikus, aranyos mese. Eredeti nyelven láttam angol felirattal. Emberek és erdőlakó fantázialények közötti viszontagságok, majd egyszer csak találkozik egy lány és egy fiú, ahogy egymásba szeretnek, ahogy minden jó és szívet melengető romantikus mesében; itt például eléggé Rómeó és Júlia történetének bizonyos elemeit veszi alapul. Szinte minden jelentősebb jelenetsort igyekszik eléggé kibővíteni újdonságokkal, csökkentve ezzel a klisék arányát, és színesbíti. Persze, több részben nem nagyon fogja vissza magát, és erősebb tónusba vált, például a szikra szellemével, ami utána jön, az nem annyira kisebbeknek való látvány.

Jó az animáció, a szereplők, a története egy kicsit kiszámítható, de ennek ellenére sok meglepetést tartogat azoknak, akik szeretik a kissé sötétebb hangulatot egy ilyen mese közben. Egy nagyobb konfliktus megoldásáról filmet készíteni egy országban, ahol háború van, azért nem kis dolog, és komoly tanulsága is van: nem szabad háborúzni, béke kell, bármi is az oka, bárkik (vagy bármik) akarják ezt akármiért, az erőszakot nem szabad igazolni. Ebben lehet politikai áthallás, és nem mintha nem lennék szigorúan békepárti, de most nem politizálásnak szánom – én személyesen is így gondolom. Láthattuk ebben a filmben is, mekkora pusztítást tud okozni az ideológiába rejtett becsvágy, ahogy az az úrnő háborús uszítást kiáltott. Ez a film őszintén szól a békés együttélés mellett. Egymás mellett élni szeretetben, nem félelemben, aztán ahogy a végére összejött a happy end! :) Több ilyen filmre van szükség, azt gondolom.

Tökéletes kikapcsolódás és értékes tanulságok

10/10.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Ukrajna kiterjedt erdei évszázadok óta számos rejtélyt és áthatolhatatlan titkot rejtenek. E buja területen mitikus lények laknak, akik szorgalmasan őrzik szent területüket az... több»

0