2018.10.19 12:42 Minka Olvasottság: 253x
2

Fajsúlyos mondanivalóról szólna a Nyitva?

A filmet egész biztosan azok fogják legjobban értékelni, akik már átéltek ehhez hasonló mélypontot a kapcsolatukban. Amikor minden működik, megvan a szeretet és az összetartozás élménye is, csak az a bizonyos izgalom és az "újdonság varázsa" hiányzik egyedül. Ezen a ponton lehet eldönteni, hogy külön utakon folytatod az izgalomkeresést vagy bevonod a partnered és megpróbáljátok közös élményként megélni a kapcsolatban.

Ez nagyon sok kérdést felvet, mivel a folyamat közben mindenkinek változhatnak az érzései, és ha még alapvetően megvan a bizalom, bármilyen apró mozzanat ki tudja mozdítani az embert, hogy tényleg megbízhat-e a párjában.

Fajsúlyos mondanivalóról szólna a Nyitva?

Ez alapvetően egy elég bizonytalan érzést szül az emberben, és nehéz kapaszkodókat találni, főleg úgy, hogy a társadalmi elvárások teljesen más irányt szabnak egy hosszú kapcsolatnak. Ezeknek az elvárásoknak adnak hangot a filmben felvonultatott munkatársak, a barátok, a szülők, jelezve azt, hogy 5 év után már a házasság és a gyerek felé kéne tartani, nem pedig nagyszabású terveket szőni arról, hogy ki mit szeretne valójában...De mindeközben, akik már teljesítették az elvárásokat azzal, hogy összeházasodtak és gyereket szültek, másra se vágynának jobban, mint hogy ismét egy kicsit szabadok lehessenek és ők is átélhessenek hasonló izgalmakat...

Külön kiemelném, hogy a filmben elhangzó beszélgetések szerintem borzasztóan jól vannak megírva, nincsenek túlragozva. Pont úgy hangzanak el a párbeszédek, ahogy a való életben is: néha túl kevés, néha túl sok, néha teljesen értelmetlen...és mindenki megtalálja benne magát, hogy "ezt már hallottam" vagy "ú, ezt már én is mondtam"...

A történetvezetés szerintem nagyon jó, unatkozni nem lehet, a poénok ütnek és a befejezés is pont olyan lett, hogy elégedetten tudod konstatálni, hogy ez egy nagyon jó kis film volt!

70 Nyitva  (2018)

dráma | romantikus | vígjáték

Fanni és Bálint a harmincas éveikben jár, de sokkal öregebbnek érzik magukat. Az elmúlt évek során összekoptak, egymáshoz csiszolódtak és úgy érzik, hogy kapcsolatukból... több»

2