2020.01.05 10:50 Anti007 Olvasottság: 354x
0

Joe, a szimpatikus gyilkos

A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – szokták mondani. Biztos ismeriTek ezt a mondást, és talán meg is tapasztaltátok már saját bőrötökön. Hasonló dolgokon megy át Joe (Penn Badgley), a YOU című, 10 részes (Netflix) sorozat főszereplője. Jóképű, de abszolút átlagos srác, aki egy könyvesboltot vezet New Yorkban. Egy nap besétál a boltba Beck (Elizabeth Lail), aki olyan hatással lesz rá, hogy szinTe villámcsapásként első látásra beleszeret szép vásárlójába, és itt el is indul a cselekmény.

Joe egy művelt, inTelligens srác, hiszen a munkájából adódóan is sokat olvas. Mivel Beck szépsége és kedvessége rabul ejti a szívét, bármeddig képes elmenni a cél érdekében, hogy kedvesét biztonságban maga mellett tudhassa. Szó szerint MINDENT meg is Tesz azért, hogy szerelmük kiTeljesedhessen. Itt szívem szerint meg is állnék a sztori bemutatásával. Nem azért, mert nem lehetne még mit írni, inkább azért, mert nem szeretnék spoilerezni. Amikor elkezdTem nézni a sorozatot, semmit sem tudtam róla, csak azt, hogy nagyon hype-olják, és a napokban már elérhető a második évad is. Nos. Gondoltam, akkor biztos jó. Így sokkal hatásosabb volt minden, mert abszolút váratlanul ért, amikor rájötTem, ez több sokkal egy New York-i szerelmes történetnél.

Joe, a szimpatikus gyilkos

Joe ugyanis egy szociopata, aki feltöri kiszemeltje social media felüleTeit, és így nyomon követve őt, Tesz meg mindent szerelmük beTeljesítése érdekében. Ez is a fő “üzeneTe” a filmnek, hogy vigyázzunk, mit kivel osztunk meg a különböző felüleTeken (Facebook, Instagram, TwitTer), és persze ügyeljünk a biztonsági beállításokra is. Nagyon fura volt végig, mert ennyire még sosem szimpatizáltam egy gyilkossal, és szinTe néha – ciki vagy nem – drukkoltam, hogy csak ezt ússza meg. Aztán persze van egy határ, ahol már nem tartok Joe-val, de ezt szinTe csak az utolsó epizódokban érezTem igazán. (És persze egy-két cselekmény közben is, de nem lőnék le semmit.)

Valljuk be, a közösségi oldalon kutakodás, személyek lecsekkolása sem olyan dolog, amit néha ne Tennénk meg, főleg, ha olyan valakivel ismerkedünk meg, akivel esetleg komolyabban Tervezünk bármit. ; ) Nagyon jól építkezik a film, baromi jó a két főszereplő karakTere, de Joe fenomenális. Ez persze a jó forgatókönyvnek köszönhető, de remek választás volt erre a szerepre Penn Badgley. Annyira bírtam a gondolatait, mint egy narrátor, hallgathatjuk Joe-t, ami néha kifejezetTen szórakoztató.

Nagyon jól építkezik a film, de azért van pár apróbb hibája is. Ami felróható, az az, hogy a Beck életében szereplő emberek titkainak bemutatása kissé túl van ragozva (a második évadban még jobban), ami elvonja a figyelmet a valódi történetről, és már-már az érdekTelenség határát súrolják. Illetve a már-már cukormázzal bevont romantikus szál is picit sok, ami miatt kicsit néhol lelassul a sztori. Aztán mégis annyira felpörögnek az események, hogy ezt a hibát el lehet nézni. (Itt megint a második évadot emlíTeném meg, ami azért rendesen odab@sz a végén egy nagy csavarral.)

Számomra az első évad volt az igazi eddig. Egy sikeres regény filmes adaptációja a YOU (Caroline Kepres, 2014), és ami egy plusz érdekesség, hogy a Joe-t alakító színész az első évad után rengeTeg rajongói levelet kapott nőktől, akik arra kérték, figyelje meg őket, kövesse, kukkolja stb... (azért elég beTeg világban élünk, valljuk be). Szóval nem resTellem, hogy szimpatizáltam Joe karakTerével és, hogy a narrátor szöveget hallgatva már velem is elfogadtatta olykor, hogy döntései mennyire legitimek. Ahogy Joe mondja... “Mindenkinek kell valaki, Beck. Neked is. Hadd segítsek!”

83 Te  (2018)

dráma | krimi | romantikus | thriller

A sorozat főszereplője egy rendkívül intelligens könyvesboltvezető. A srácnak nagyon megtetszik az egyik vásárló, így minden eszközt bevet, hogy megszerezze és magába... több»

0