2019.08.28 22:36 indingo Olvasottság: 1095x
1

Egy fergeteges vígjáték gyerekekről felnőtteknek

A film előzeteséből csak remélni lehetett, hogy egy jól megkomponált vígjátékot készítettek Seth Rogenék, és nem lőttek el minden poént a trailerben. Azért furcsa világot élünk, hogy 16 éven aluliakról csinálnak filmet 16 éven felülieknek, bár néhol a 18-as karika is elfért volna. Gondolkodtam, hogy készült-e már hasonló film hasonló történettel, de egy sem jutott az eszembe.

A sztori végtelenül egyszerű, mégis egy nagyon kedvelhető darab. Van három kiskamasz, akiket elkezdenek érdekelni a felnőttes dolgok. Lányok, buli, alkohol. Persze még nagyon gyerekek, tapasztalatlanok, és ez okozza a legfőbb problémát. Egyikük menthetetlenül szerelmes lesz, de itt jön a bibi. Nem tud csókolózni. Természetesen legjobb barátai azonnal a segítségére sietnek, hogy kiküszöböljék a csorbát, mert az ember mindig számíthat a barátjára. Innen indul főhőseink kalandos útja, amely során rengeteg élménnyel és tapasztalattal lesznek gazdagabbak. Sok új embert megismernek, bepillantás nyerhetünk egy amerikai diákszövetség életébe, a fiúk közelebb kerülnek a drogokhoz, rengeteg szabályt szegnek meg, ami mindinkább összekovácsolja a babzsák boys-t, mert ez a kis csapat neve. Nagyon férfias. Megtudhatjuk például, mire is való a tampon, megismerhetünk egy különleges AMBU babát (aki nem tudná, utóbbi az elsősegélyes lélegeztető baba).

Egy fergeteges vígjáték gyerekekről felnőtteknek

Kisfiúk még ők a lelkül mélyén, ami leginkább a szüleikhez való hozzáálláson látszik. Mindamellett, hogy nagyon menőknek akarnak látszani, azért nagyon fontos még nekik a szülőknek való megfelelés. A szülői háttérről nem sokat kapunk, apa-anya is csak percekre tűnik fel a filmben, vagy csak utalások vannak rájuk, de azért meg lehetett állapítani, hogy ők se százasok. Több filmes utalás is elhangzik, úgy mint az Apád, anyád idejöjjön, Trónok harca, Gyűrűk ura vagy a Stranger things. Bár magát az egyik főszereplőt Thornak hívják, míg a kishúgát Annabellnek.

Tetszett a film mondanivalója, hogy ennyire fontos a barátság, tartozni egy társasághoz, ugyanakkor nem szabad leragadni az életben. Nyitni kell a világ és más emberek felé, mert úgy lesz még gazdagabb az életünk. Én mozifilmen rég nevettem ennyit, és a zenéket is nagyon eltalálták a készítők. A kishúg Annabell belépéseikor a zenei aláfestés pazar volt. Nagyon jók a kis srácok, mind más karakterek, a játékuk nagyon természetes, nem érezni rajta, hogy rendezői utasítás alatt álltak. Van a hősszerelmes, a nagymenő, meg az őszinte. Remek beszólások, helyzetkomikumok is vannak szép számmal, ami azért sokszor a közönségesség határát súrolta.

Ki kell emelni Jacob Tremblay nevét, aki azért nem ismeretlen a szakmában, hisz elképesztő teljesítményt nyújtott A szoba és az Az igazi csoda című filmekben. Sokan már most Leonardo DiCaprióhoz hasonlítják, ami picit erős. Nekem inkább a fiatalkori Haley Joel Osmentet juttatja az eszembe. Neki is hatalmas karriert jósoltak. Őstehetség volt a srác, elég csak a Hatodik érzékre vagy az A.I. ‑ Mesterséges értelemre gondolni. Szinte teljesen eltűnt, ráadásul csúnyán meghízott az egykor angyalarcú kisfiú.

Elmondható tehát, hogy van tartalom is a filmben, nem csak gyerekek rohangálnak benne, és tegyük hozzá, azt is elég jól. Kerek egész volt a története, és olyan érzésem volt, amikor vége lett, hogy még néztem volna.

81 Jó srácok  (2019)

kaland | vígjáték

Hogy néz ki egy kiskamasz csapnivaló napja? Indításként egy olyan partira várják őt, amin minden a csókolózásról szól, viszont kellő tapasztalat híján elfogja a... több»

1