2018.11.29 00:12 Lester69 Olvasottság: 161x
0

Ez nem az új Félszemű.

A Coen testvérek nem tudnak hibázni. Úgy tudják megvenni a nézőket és a kritikusokat, hogy lényegében ugyan arra a sablonra húzzák fel filmjeiket évek óta. Ennek ellenére jómagam sem hagynám ki egyetlen alkotásukat sem, ez alól az idei, kezdetben sorozatnak induló Ballad of Buster Scruggs sem volt kivétel. Nem mindenki tudna összegyúrni egy többrészes sorozatot egy filmé, azonban az Oscar díjas testvérpárnak ez is sikerült.

A menü hat különböző történetet tartalmaz, amik ritka átfogó és feltehetőleg hiteles képet adnak a 19. századi USA hétköznapjairól, mindezt egy maréknyi coen-i humorral fűszerezve és csodálatos képi világgal tálalva.

Ez nem az új Félszemű.

A hat történet mind más és más. Szó van itt szerencséről, sorsról, halálról, minden olyan kérdésről, amik rendszerint feltűnnek a testvérpár filmjeiben.

A jó történetek mellé jó alakítások is társulnak, melyekről Tim Blake Nelson, James Franco, Liam Neeson, Zoe Kazan és Brendan Gleeson is gondoskodik, bár személyes kedvencem a Coenek által kedvelt Stephen Root alakítása volt.

Ahogy az lenni szokott, a kameramunka és a zene is fenomenális, ebben megint kitett magáért a rendezőpáros.

Ha nem is most vannak a csúcson, de mindenképpen megmutatták, hogy még van bennük spiritusz és szerencsére a felemásra sikerült Áve Cézár után megint olyat tettek le az asztalra, amire büszkék lehetnek (halkan jegyezném meg, hogy a Velencei Filmfesztivál legjobb forgatókönyv díja nem lehet véletlen)

Csak azért nem 5 csillag, mert a Fargo, a Nem vénnek való vidék vagy éppen a Nagy Lebowski zseniális. A Buster Scruggs csak nagyon jó.


ui.: Üzenem Hollywoodnak, hogy minden modern westernt a Coeneknek kéne rendeznie, mert ez már a második alkalom a True Grit után, hogy nagyon beletaláltak a zsánerbe.

dráma | misztikus | musical | romantikus | vígjáték | western

Az oregoni vasút két főnökének története összefonódik egy nő történetével, aki segítséget vár az egyiküktől, a másikukhoz azonban akár feleségül is menne. több»

0