2022.09.04 10:08 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Szexi számla, ami ki van fizetve!

Tarantino és Rodriguez mellett Kevin Smith-nek sikerült befurakodnia a 90-es évek „semmiből érkező” emblematikus, és ikonikus figurái közé.

Immáron tizenöt esztendeje egy marék szotyiból, és két pohár vízből leforgatta a Shop-stop-ot, azóta ki sem lehet lökni a hollywoodi partik teljesen megterített svédasztalai mellől.

Szexi számla, ami ki van fizetve!

A kultművet követően talán a Képtelen képregény képviselt igazi nívót, de javarészt házi karaktereit kicentrifugázva önismételt (különösen fájó a Shop-stop 2.). Az ígéretesen induló a végére azonban túl sokat markoló, de szinte semmit nem adó Dogma vagy a felettébb kínos Apja lánya is csak statisztikai adatként szerepel majd a krónikákban.

Jóllehet a Zack és Miri pornózik élből a tékában landolt, ez inkább minősíti a honi forgalmazást (Eddie Murphy Üresfejű-je persze kiérdemelte a mozit), minthogy újabb lapát földként értelmezzük szegény Néma Bob karrierjének koporsóján.

De mit is láthatunk a képernyőn?

A Szöszi és a Teltkarcsú középoskola óta barátok, költséghatékony megoldásból laknak egy fedél alatt. Valahogy ezidáig egyiküknek sem jött be a nagybetűs. Egy nyomorúságos napon kialszanak a fények, a csapból sem csobog a víz, a kifizetetlen számlák visszavágnak, eltűnik a kispolgári összkomfort, minden összeomlik.

A kiútkeresésben, Kovi-féle elhatározásra jutnak, pornófilm-készítésre adják a fejük és testük, ami nem semmi.

Az alapötlet korábban már csillagos ötösre vizsgázott a spanyoloknál, sőt Oscar-jelölésig vitte a Torremolinos 73-mal. Ott a könyvügynök és neje vált a szexipar ünnepelt sztárjaivá. Persze felesleges összevetni a filmeket, mert a felütésen kívül szinte semmiben sem hasonlítanak, mindkettő merőben más eszközökkel operál.

Néma Bob védjegyévé a pikáns dialógok váltak, nem pedig a mesteri képalkotás. A verbalitásból fakadó (még talán megbocsáthatóan cuki kis malac) viccelődés most is szikeként hasítja fel a rekeszizmot.

A remekül összetrombitált szereplőgárda: Elizabeth Banks aranyosan ennivaló, Seth Rogen ugyan megint Seth Rogen, azért szeretjük, Jay visszatér végre nem Jay-ként (ebben az új frizura is segít) és Justin Long feltűnése melegséggel tölti el szívünk. Bár Zackék az utolsó harmadban befékeznek a kiszámítható romantika jegyében, azonban így is a legösszeszedettebb Kevin Smith mozi már hosszú évek óta.

A gazdasági válság közepette és a hó végi hatalmas csekktengerben ücsörögve, bizony sokan eljátszanak majd a gondolattal, de amíg lehet nevessünk Miriéken, és popcornt rágcsálva elmélkedjünk az Élet szépségein!

A kedvenc fotelem most is kényelmes volt...

romantikus | vígjáték

A két ezeréves barát, a szobatárs Zack és Miri igencsak nehéz időket él át, ugyanis adóssághegyek tornyosulnak föléjük. Amikor kikapcsolják az áramot és még a vizet is... több»

1