2022.10.27 20:23 Kóborló Olvasottság: <100x
2

Ismételten egy horrorfilmes széria, amely eljutott a mélypontra nálam

Soha nem voltam rajongója A kukorica gyermekei horrorfilmes szériának, de még csak kedvelni sem nagyon kedveltem eme filmeket (oké, még úgy az első két részével elvoltam), de az elmúlt egy-két hét során mégiscsak végigvettem az eddigi részeket, és azt kell írjam, nálam ezzel a résszel jutott el a sorozat a mélypontra. Nem azt mondom, hogy szinte nézhetetlenül rossz, de kevés értékelhető pillanata volt. Na de nézzük, hogy mivel is szolgál majd e film azoknak, akik rászánják a kevesebb mint másfél órájukat.

Már magával a történetével kapcsolatban is voltak komolyabb gondjaim, hisz míg az első három A kukorica gyermekei résznél fennállt egyfajta folytonosság, illetve a negyedik felvonásban pedig megpróbáltak egyfajta előtörténetet kreálni a szériához (szerintem teljesen feleslegesen), addig ennél a résznél egyáltalán nem tudtam magamban hova helyezni a történetszálat. Talán voltak elvétve aprócska utalások az előző részekre, de annyira feleslegesen és felszínesen voltak ezek tálalva, hogy teljesen okafogyottnak éreztem mindezt. Mondjuk, ha csak ennyi gondom akadt volna ezzel a forgatókönyvvel, akkor nem biztos, hogy ezt a részt állítottam volna a széria mélypontjának, de itt még oly ostobaságok is tetézték a történetet, amitől csak fogtam a fejemet. Már magának annak a fajta gonosznak az ábrázolása, aminek már több fajta formájával, illetve manifesztációjával találkozhatunk a széria eddigi részei alatt, itt volt a legszánalmasabban tálalva, de hogy eme dolgokat még csak meg sem próbálta a forgatókönyvíró (és egyben a film rendezője), Ethan Wiley megmagyarázni, hát így igencsak kiábrándító a végeredmény. Mindehhez még hozzájönnek a filmbéli karakterek, akiket olyan szinten sikerült pocsékul megírni, hogy még az olyan nevek sem tudták mindezt elfogadhatóbbá tenni, mint Eva Mendes, David Carradine (1936-2009), vagy Kane Hodder színészek.

Tovább folytatva a film negatívumainak a felsorolásait, szintén kiemelném, hogy eme film nézett ki a legpocsékabbul technikailag. Oké, értem én azt, hogy ha egy filmnek a költségvetése nem igazán engedi meg azt a lehetőséget, hogy elfogadhatóan nézzen ki technikailag, de akkor inkább próbáljanak meg rámenni a hangulatteremtésre, az atmoszféraépítésre. Nos, ezt itt sajnos nem így gondolták, és ez az, ami igazán látszik is a végeredményen.

Egy másik gondom a filmmel, hogy szinte egyáltalán nem sikerült lekötnie a figyelmemet, pedig hát a játékideje épphogy csak kicsivel több mint 81 perc (stáblistával együtt), de egyszerűen annyira feszültségmentes mindez, hogy igazi kihívás volt számomra az, hogy be ne aludjak rajta.

Összegezve a filmet: mint szinte minden olyan horrorszéria, ami sok részt megélt már, egyszer elérkezik oda, ahol egyszerűen csak negatívumokat fog elsősorban találni a nézője, és akkor kell vagy felhagyni a készítőknek azzal a sorozattal, vagy teljesen más irányt venniük a további részek készítésekor, de ez sajnos A kukorica gyermekeinél nem volt meg.

fantasy | horror | thriller

Charlotte barátai társaságában egy nebraskai kisvárosba érkezik azzal a céllal, hogy megtalálja eltűnt öccsét. Tudomást szereznek arról, hogy a fiú egy a város szélén... több»

2