2021.10.15 18:36 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: <100x
2

Fekete, mint a béka feneke

Ma nem számít a tehetség, a tudás, a tapasztalat, csak fekete legyél... Sőt, már azt is kiharcolták, hogy bizonyos sporteseményeken térdelgessenek előttük. Csak egy, de annál beszédesebb adat, hogy az amerikai börtönök 68%-a színes bőrű "úriember". Na de elég a hazug és álszent világunk bemutatásából, nézzük ezt a förmedvényt, kik is csinálták, készítették, és kik szerepeltek benne! Azt nem kifejezetten szeretném kihangsúlyozni, hogy játszottak, mert azt túlzásnak tartanám...

Christopher Renz és Gerard Bush rendezték a filmet, és alapvető hibákat (is) elkövettek a készítése közben. Próbálom nem csúfságolni a horror műfaját, mert ez inkább egy fantasy-misztikus dráma, de annak is a legalja, egy igazi modern thrash. Az első része a filmnek egy hazug idétlenség, a történelem elferdítése, a második része a feminim, fekete "énvagyokazistencsászár" hangos, bosszantó és irritáló afroamerikai, vagy az én szavaimmal a fekete, semmihez nem értő, senkiházi nő, és a harmadik része a gonosz, fehér, Ku-Klux-Klános, "mindenkitmegölő" fehérekről szól. Ilyen blokkokra tudnám bontani ezt a béna és semmitmondó filmet. Rettenetes rossz operatőri munka, ami Pedro Luque munkája, és talán ami még valamit dob is a filmen, az a zene, ami elviselhető, de semmi több.

Fekete, mint a béka feneke

Főhősnőnk, Eden egy írónő (Janelle Monáe), aki rémálmoktól szenved, amelyek egy déli rabszolgatelepen játszódnak. Igaz vagy sem? Képzelet, álom vagy valóság? A sztori próbál izmosabban kezdeni, de sajnos ehhez a tehetségtelen, ripacs színészek nem tudnak felnőni, és ezzel összecsuklik a produkció, kipukkan a lufi. Nincs mélység, nincs igazi történet, és iszonyatosan súlytalanok a szereplők. Ja, persze, majdnem kifelejtettem, borzongatni sem tud, sőt engem a menő "feka" csajok borzasztóan irritáltak.

Nem elég, hogy a film is egy nagy sz*rkupac, még az egyik szereplő, Dawn (Gabourey Sidibe) is úgy vonaglott, vicsorgott, gesztikulált, mint egy félkegyelmű a bolondok házában. Eric Lange sajnos egy könyvelő eleganciájával szerencsétlenkedte végig a műsoridőt, és ebben a rettenetben Jena Malone sem maradt le mögötte semmilyen szinten. Már csak egyetlen egy kérdésem lenne. Minek? Kiknek? Végül miért? Mert sajnos én nem jöttem rá... Igaz, lehet, hogy nem is akartam.

Komolyan mondom, a kedvenc fotelemben sem esett most jól az ülés, hiába ittam erdei gyümölcsös teát, és igazi tepertős pogácsát (ismét csak házit) ropogtattam, valahogy a szám íze keserű maradt. Ja, ha valaki kíváncsi a két rendezőre, forgatókönyvíróra, hajrá, egy értelmes munkájuk sincsen. De megélnek, és nekik ez a lényeg.

horror | thriller

A sikeres szerzőnek számító Veronica egy borzalmas valóságban találja magát, ahonnét megpróbál kiszabadulni, mielőtt még nagyobb borzalmak történnének vele. A nő azonban... több»

2