2021.05.23 16:46 Anti007 Olvasottság: 1082x
2

Viva zombi Vegas!

Zombik voltak, vannak, lesznek. Persze szerencsére csak a filmvilágában, de az ilyen filmek iránt mindig volt, van és lesz érdeklődés. Zack Snyder is hozzányúlt már ehhez a témához a Holtak hajnala című filmjével. Úgy gondolta, most újra feléleszti a holtakat, ezúttal Las Vegast árasztja el zombikkal.

A történet szerint egy maréknyi zsoldost megbíznak azzal, hogy a zombi vírusban elbukott, és karantén alá vett Las Vegasból hozzák el egy hatalmas széf tartalmát. Tehát össze áll egy kisebb csapat, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe, kivéve egy kakukktojást. Ő pedig nem más, mint a csapatvezető Scott Ward (Dave Bautista) lánya, Kate (Ella Purnell).

Viva zombi Vegas!

Látványban kiváló a fim, abszolút látszik a belefektetett 80 milliós költségvetés. Tehát a zsoldosoknak, mielőtt még végleg elpusztítanák Las Vegast, ki kell rabolni a hatalmas széfet, és közben életben is kéne maradni. Az utóbbi már nehezebb... Úgy gondolom, ez a film abszolút megállta volna moziban is a helyét (főleg, ami az utolsó 30 percet illeti). Viszont indokolatlanul hosszú, elnyújtott, sok az üresjárat, és a fim témájához képest (főleg a produkció hosszát tekintve) kevés az akciójelenet.

Ami van benne, az rendben van, csak kevés. A karakterek rendben vannak, a német srácot, Dietert (Matthias Schweighöfer) nagyon bírtam, a Coyote (Nora Arnezeder) is okés, illetve a helikopteres nő (Tig Notaro) is említésre méltó. Nagyon tetszett a zombi tigris, a zombi királynő és tekintélyt parancsoló jelenléte, de lehetne sorolni. Kedvenc részem a film elején bemutatott apokalipszis, illetve amikor a legnagyobb menekülés közben, küzdelemben beszállnak egy liftbe, és amikor becsukódik az ajtó, megszólal a Do You Really Want to Hurt Me - Culture Club (Boy George) kellemes melódiája.

A végére azért, ha közben bárkit kerülgetne a halál az unalomtól, zombiként felébred, az biztos. Tényleg feszes az utolsó 30 perc, és szerintem senkiben nem fog olyan érzés maradni, hogy kár volt az időt belefektetni a filmbe, mert szórakoztató. Csak egy bő másfél órába is belefért volna az egész. A Zack Snyder által megálmodott játszótér érdekes, de néha úgy érezhetjük magunkat, mi is csak csoszogunk, kóborlunk a cselekménnyel.

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Miután Las Vegasban kitör a zombijárvány, egy zsoldos csoport a legnagyobb kockázatot vállalva elindul a karanténzónába, hogy megindítsák a legnagyobb támadást, amire valaha sor... több»

2