Christopher McQuarrie bebizonyította, hogy még mindig van eredetiség, erő és fantázia a Mission Impossible franchise-ban, hisz legújabb, 2015-ös filmje egy valódi adrenalinbomba. A küzdelem az Entitással és annak kiszolgálóival ezúttal földön, égen és víz alatt zajlik. A sztorinak érdekes aktualitást ad, hogy egyre többen félnek mai világunkban attól, hogy egyszer csakugyan önállósítja majd magát az AI, és valami módon az emberiség pusztulására tör egyszer. Mindenesetre a nyolcadik MI részben pontosan ez történik.
A kulcs a Szevasztopol nevű orosz atom-tengeralattjáró, mely Alaszka közelében pihen az óceán alján, fedélzetén az AI leállításának lehetőségével. Természetesen Ethan Hunt (Tom Cruise) és csapata vállalja a feladatot a lemerülésre, a jeges óceán fenekére. Csapatában ezúttal is ott van Benji (Simon Pegg) és a gyönyörű Grace (Hayley Atwell), de a sikerhez az is kell, hogy az Egyesült Államok elnök asszonya, Erika Sloane (Angela Bassett), bízzon Huntban, és ne nyomja meg azt a bizonyos piros gombot a harmadik világháború kirobbanását kockáztatva.
A tengerfenéki jelenet nagyon izgalmasra sikeredett, és az adrenalin szintet fenntartja az atombomba hatástalanítási jelenet, majd a végén a küzdelem Hunt és Gabriel között 2 ezer méter magasan, egy kétfedeles motoros repülőgépen. Kapunk meglepetéseket is: egy kulcsszereplő távozik, egy másik régi ismerős visszatér, és a Huntot folyton üldöző Briggsről (Shea Whigham) is kiderül egy meglepő dolog.
Összességében a Végső leszámolás egy meglepően minőségi film, mely bizonyítani tudja, hogy van még jövője a franchise-nak, és a lelkesedés is megmaradt (rajongókban és készítőkben egyaránt). Én biztosan továbbra is a MI filmek lelkes rajongója maradok, ahogyan 1996 óta mindig is voltam. Értékelésem természetesen négy csillag feletti: 85 százalék, és minden akciófilm kedvelőnek és MI fannak csak ajánlani tudom. Hajrá a mozikba, ha valahol még játsszák vagy újra műsorra tűzik!

Életünket a döntéseink határozzák meg. Az akció-thriller sorozat legújabb része nem sokkal az első film eseményei után folytatódik. Az Entitás a világ nukleáris fegyverei... több»
Szereplők: Tom Cruise, Simon Pegg, Angela Bassett, Hayley Atwell, Ving Rhames