Az első résznek megvolt a maga bája, kissé újszerűnek hatott a serdülőkorban lévő, felnőtt testben szuperhősködő karakter. Azt hiszem ez az a rész amire lehet újjal mutogatni, hát ezért tart ott a DC ahol. Ez a rész iskolapéldája, hogyan ne készíts filmet. Ez nagyjából mindenre érvényes, technikailag, történetileg, maga a borzalom.
Az egyetlen aki ér valamit, az szegény Helen Mirren. Kifejezetten kellemetlen látni, h egy ilyen rossz filmet is átragyog a játéka. Kezdjük a történettel, hőseink egy fikarcnyit nem komolyodtak az eltelt időben. Szerencsétlen Ben bácsi forog a sírjában, már a maga idejében belesulykolta a közönségbe, és Tobey Maguire-be.
" A nagy erő nagy felelősséggel jár" Mondhatni ennek az ellentétjére épül jelen alkotásunk cselekményének a gerince. Ne törődj semmivel, baromkodj, nyomd az egy soros hülyeséget, ronts el mindent, amit csak lehet, segítsd az ellenséget. Aztán mindezt tedd semmissé, és hozd helyre egy önfeláldozással. Bravó! Meg sem próbálnak az életszerűség, a logikus döntések irányába mozogni. Komplett idiótaként festik le a csapat generációját. Apropó csapat, mindenki töltelék, kivéve Billy Batson, és Freddy Freeman karakterét. Az egyik a szokásost tolja, a másik meg a begőzölt pubertás korban lévő hős szerelmest. Meglepetés, fordulat zéró, minden kiszámítható előre tudható. Jót derültem, mikor elmormoltam, most elütik a kocsival. Bummm, tényleg elütötték. Közben olyan dolgok történnek amit szerintem egy LSD bélyeget nyalt író vizionált. Aztán gyorsan leírta, így lettek fekete horror jellegű egyszarvúak Smarties-el szelídítve. Egy jelenetet sem lehet komolyan venni, pedig hát a jó öreg világvége a tét ismételten. Rengeteg bugyutaság, amivel egész egyszerűen nem tisztelik a közönséget. Csak egy példa, hőseink ember formában grasszálnak a különféle szörnyek közt. Jönnek mennek autóba ülve, beszélgetnek, élcelődnek. Őket láthatóan mindenki kerüli, hiába nah, az utca népe az áldozat. Nekik nincs félni valójuk, pedig hát erejük zéró. Oké ott a Smarties, mint fegyver, és az öreg egyterű. Minden blőd, mondjuk erre épül az egész, nincs is mit várni. Persze azért kapunk még cukormázas szerelmem megmentelek, bottal bicegve is, kiálom a sárkány tűzét nagy totált is. Itt azért már meg - meg pördült a gyomrom. Oké tré a történet, na de majd a látvány, és a hang kárpótol. Hát nem, olyan gagyi a CGI sok sok helyen, h nem igazán lehet megkülönböztetni egy Asylum filmtől. Annyi különbséggel, h erre 125 milliót tapsoltak el. Egyáltalán nem csoda a DC mélyrepülése, várják ugyan a csodát James Gunn-tól, hááát nem tudom. Vígasz ág lehet, h a Marvel is szép lassan kezd széthullani. Ahogy elnézem a legújabb Marvels bemutatót, ők is elmennek a bugyuta komolytalan tinédzser irányba. Hiába, be kell húzni a TikTok generációt a jövő érdekébe.

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték
Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»
Szereplők: Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu, Jack Grazer, Djimon Hounsou