2021.11.08 17:47 elekm90 Olvasottság: 147x
3

Jó koncepció, összecsapott és átgondolatlan kivitelezés

M. Night Shyamalan nálam az a rendező/forgatókönyvíró, aki legtöbbször érdekes alaphelyzeteket vázol fel, aztán ezt vagy sikerül jól megvalósítani és vászonra vinni, vagy nem, nálam ez az alkotása az utóbbi kategóriába esett. Tetszett az ötlet, ahogy egy teljesen nyílt terepen "zárták össze" a karaktereket, a tágas partszakasz ellenére egy tök jó klausztrofób hangulatot teremtve. A végén a miértekre is választ kapunk, és szerintem egy kifejezetten logikus és jó magyarázatot ad a film a történtekre, ez is bejött. Technikai szempontból is teljesen jó volt a film, a rendezés, az operatőri munka és a zene mind átlagon felüli volt. Azonban szerintem mindez önmagában kevés, hogyha a felvezetés és befejezés között nem tudsz mit kezdeni a karakterekkel, ráadásul a cselekmény is tele van sületlenséggel.

Ami a karaktereket illeti, számomra rém idegesítő volt egyes karakterek viselkedése, főleg a Rufus Sewell által alakított orvos. Konkrétan a szereplőknek egy ponton fontosabb volt homokvárat építeni azon a nyamvadt parton, mint megtalálni a megoldást, pedig már rég tisztában vannak azzal, mekkora is a tét. És még sorolhatnám, ez csak egy példa a sok közül, meg azok a párbeszédek, te jóóóóó ég, azokra inkább ki sem térek... Sajnos emiatt hiába áll jó színészekből a szereplőgárda, ők sem tudják magasabb szintre emelni az egészet.

Jó koncepció, összecsapott és átgondolatlan kivitelezés

A másik nagy probléma, hogy az Idővel való "játszadozásnak" egy mindig rendkívül sok buktatója van, ha nem elég átgondolt a script, és hát itt ebből akadt is bőven baki meg plot hole (pl. a parton történik valami a családok érkezése előtt, ami látszólag az egyik érintett karakterre nincs semmilyen hatással). Azért ez nem egy Christopher Nolan szintű átgondoltsággal készült forgatókönyv, emiatt jobb nem belegondolni, mert én is egyre több ellentmondást fedeztem fel, ahogy visszapörgettem a fejemben az eseményeket.

Én azt mondom, hogy Shyamalannak inkább a minőségre kellene rámennie mennyiség helyett, és remélem, ezt a producerek is látják, mielőtt nagyobb összeget adnak a következő filmjére.

62 Idő  (2021)

dráma | misztikus | thriller

Egy kellemes családi vakációként indult az egész... Egy kedves család útja során megáll egy idilli, félreeső tengeparton, ahol úgy tűnik, hogy az idő is másképpen telik, így... több»

3