2022.12.31 15:22 Kóborló Olvasottság: <100x
1

Mítosz vagy valóság?

Valamikor akkor hallottam erről a filmről, amikor a híres színész, Robert Forster (1941-2019) meghalt, ugyanis a színésznek ez volt az utolsó filmszerepe. Akkor tulajdonképpen megfogadtam magamban, hogy majd egyszer sort kerítek a film megtekintésére, de aztán úgy, ahogy volt, meg is feledkeztem minderről, egészen eddig. Pontosan nem tudtam, hogy mire is készüljek majd fel a Snow Hollow farkasától, hisz csupán annyi ismeretem volt vele kapcsolatban, hogy bizonyára egy farkasemberes történetet kapok, némi humorral megfűszerezve. Nos, jómagam igencsak meglepődtem a végeredményen, de nézzük egy kicsit részletesebben az adott filmünket. Mielőtt még belekezdek a film véleményezésébe, meg szeretném említeni, hogy jómagam is kimondottan kedvelem a farkasemberes filmeket, és kimondottan sajnálom, hogy a filmes világban jóval kevesebb teret kapnak már manapság, mint jó pár évtizede. De hogy vajon a Snow Hollow farkasa is ebbe a zsánerbe tartozik, az azért nem ennyire egyértelmű.

Már maga a film helyszín választása is igencsak korrekt, hisz mindig közel álltak a szívemhez a hófödte helyszíneken játszódó történetek, főleg ha mindezt még megfűszerezik egy olyan isten háta mögötti kisvárossal, mint jelen filmünkben. Valahogy az ilyen helyszínekről mindig az elszigeteltség jut az eszembe, ami általában igencsak jó kiindulási pontja lehet egy horrorfilmnek. Tehát bátran ki merem jelenteni, hogy a film alapfelállása máris elnyerte a tetszésemet, na de nézzük magát a történetet, ami felettébb érdekes, hisz egyáltalán nem merném csak a horror és a komédia műfajába besorolni a filmet, hisz ezen műfajok mellett még bőven megtalálhatóak a krimikre jellemző aspektusok, és ráadásként még képes volt a forgatókönyvíró, Jim Cummings némi drámát is belecsempészni a kész alkotásba. Tehát műfajilag egy felettébb összetett produkcióval lesz dolgunk. Jim Cummings nem csak a film forgatókönyvét írta meg a filmhez, hanem még a rendezést és a történet főszerepét is magára vállalta. Tehát nyugodtam ki merem jelenteni, hogy igenis sok minden múlott ezen az egyetlen személyen, de szerencsére a film végül minden területen megállta a helyét nálam. Na de térjünk még egy-két gondolat erejéig vissza a film műfaji sokaságához, és nézzük meg, hogy az adott zsánerek tudtak-e mindvégig működni. Talán a film legerősebb műfaji eleme a horror lenne, hisz kimondottan vérbőre sikeredtek az egyes jelenetei, és talán érdemes megnézni ezek mellett, hogy mindezeket miként is tálalták a nézőknek. A film költségvetése szerény volt, mindössze 2 millió dollárból hozták tető alá, de ez egyáltalán nem látszik a végeredményen. A film egy másik igencsak erős műfaji eleme a krimi vonal. Ezzel sem volt semmi gondom, hisz végig képes volt lekötni az érdeklődésemet. A film drámai elemei is végig hihetően voltak, pedig könnyen túlzásokba is eshettek volna e téren. Talán az egyedüli negatívum számomra a komikusabbnak szánt jelenetek voltak, ugyanis azokat éreztem egyedül kissé erőltetettnek.

Mítosz vagy valóság?

Mindent egybevéve, egy igencsak hangulatos és izgalmas filmet kapunk, ami számomra egy kellemes kikapcsolódást nyújtott, és itt ragadnám meg a lehetőséget arra, hogy boldog új évet kívánhassak az oldal szerkesztőségének, és a teljes mafab közösségének.

horror | thriller | vígjáték

Pánik uralkodik el egy kisvároson, miután egy szétmarcangolt holttestet fedeznek fel telihold után. A helyi hatóságok igyekeznek mindenkit azzal nyugtatni, hogy vérfarkasok márpedig... több»

1