2019.01.02 14:54 Márton Olvasottság: 490x
0

Egy halhatatlan szenvedései

1994-ben elkészítették az egyik legtökéletesebb vámpírfilmet amihez valaha szerencsém volt! Hogy pontosan hányszor láttam már ezt a filmet, nem tudom, de elég sokszor ahhoz, hogy le merjem írni azt előbbi állításomat! Persze készültek még nagyon jó filmek eme témában, de azt a fajta esszenciát, ami jelen filmünkben megtalálható, nagyon kevés produkciónak sikerült akárcsak hasonlót is letennie az asztalra! A mai kor nézőinek talán már egy kicsit lassú lehet eme filmnek a történetvezetése, hisz nincsenek benne szemkápráztató számítógépes effektek, látványos akció elemek, vagy ha a horror elemeket nézzük, jumpscarek vagy hirtelen felhangzó zenei motívumok, amikkel oly gyakran operálnak a mai horrorfilmek gyártásánál! Mindezek hiánya engem mégse érdekelt soha ennél a filmnél, mert szerintem amiben utolérhetetlen az Interjú a vámpírral az a hangulata és a történetének meseszerű narratívája!

A film történetét Anne Rice írta meg 1976-ban, ez volt az első története a Vámpírkrónikák című regényfolyamának, ami mára már a 12 történetre duzzadt! A könyvváltozata szerencsére Magyarországon is napvilágot látott (tehát aki kíváncsi hogy mit emeltek át a könyvből a filmbe, annak van lehetősége beszerezni és elolvasni a regény változatát is)! Bár azért megjegyezném azt az "apróságot" hogy talán ez a film volt az egyik legjobban könyv hű amit valaha olvastam! Talán pont azért mert a film forgatókönyvének a megírását maga a regény írója Anne Rice készítette, de lehet azért is, mert elképesztő minőségi színészi játékkal találkozhatunk a filmben! Egytől egyik az összes karakter olyan volt, mintha a könyv lapjairól léptek volna elő!

Egy halhatatlan szenvedései

Rendezésileg és a zenei betétek megkomponálása terén is csak dicsérni lehet a filmet! A történetében rejlő fájdalom és örökös harc a tudásért és a halhatatlanság eredetéért, nem mindennapi drámai töltetet biztosít a filmnek! Engem talán csak egy kicsit az zavart a történetében, hogy rejtve igaz, de felfedezhető a homoszexualitás is benne (bár nem annyira mint a könyvben) nem is ezzel lenne a problémám hogy van benne, hanem inkább azzal hogy miért? A történet effektív nem követelte meg eme szexualitás jelenlétét!

A film történetének befejezése kicsit hiányos, hisz a néző kíváncsi lenne arra, hogy mi is történik az utolsó képkockák láttán, de az már egy másik történet!

Zseniális film minden téren, egyértelmű hogy számomra ott a helye a kedvenceim listájában!

dráma | horror

Egy fiatal riporternek különös és távolságtartó interjúalanya akad, Louis, a vámpír. A halhatatlan teremtmény elmeséli az újságírónak 200 éves történetét, hogyan... több»

0