![]()
Nagyon jó alapkoncepciója van a filmnek, szeretem az ilyen jellegű körkörös történeteket. Az Időbűnökhöz hasonlítanám, amit nagyon szeretek, de valahogy nem tudja megugrani azt a szintet kicsit sem. És bocsánat, most totál spoileres értékelés lesz, mert baromira zavar az elvesztegetett potenciál. Szóval innentől ne olvassa, aki nem akar részleteket a filmből.
Mivel tudtam, hogy mire számítsak, ezért néztem, mennyire lesz koherens a filmbéli történés az aktuális és a várható végkifejlettel. És itt jönnek a nagyon gyenge pontjai. A film elején a főszereplő, Jess viselkedése ugyan gyanús, de semmi kirívó. Viszont a film végén megtudjuk, hogy végülis mekkora hurkot is jár ő be, emiatt pedig már hiteltelen a viselkedése a történet elején. Déjà vu-ja van a folyosókon járkálva a hajón? Hahó! Alig pár órája járt ott, és ment végig a teljes sztorin. Tökéletesen képben van, mi fog történni, és ki csinálja, erre végig tátott szájjal bambul a nagyvilágba, mint aki először éli át.
![]()
Időközben a felszedett infók alapján megtudjuk, hogy a fő cél, hogy mindenkit meg kell ölnie, illetve megakadályoznia, hogy felszálljanak a hajóra, így talán megállíthatja a hurkot. Már itt fura ez a kettősség. A film elején kapta meg a kérdést, hogy elhalassza-e a hajó útját, amire a válasz az volt, hogy ne, menjenek csak. Oké. Értem. Ezen a ponton már, bár nem tudjuk még, akkora problémakupac áll a háta mögött, hogy tényleg kérdéses, hogy ha meg is szakadna a hurok, mi történne.
Aztán ott a megszakításra a másik lehetőség, mikor a baleset után átszállnak a másik hajóra. Simán ott is közbeavatkozhatott volna. Vagy amikor nézi a hajóról magát, ahogy átszállnak. Vagy mikor írja a papírra az üzenetet. Vagy... igazából akármikor. De ő folyton ugyanazt az utat járja be. Ráadásul vannak jelenetek, amiket nem is élt át, mégis megtörténtek vele a másik oldalról. Emiatt például tévesen úgy hiszi, hogy változtatott a folyamaton. De ez szerintem sima forgatókönyvhiba, mert már belezavarodtak. És hegyekben állnak a korábbi körforgások hullái. Tehát azért már rengeteg alkalommal élte ezt át, és tényleg semmi, de semmi nem lett másképp csinálva? Emiatt meg aztán végképp kuka a csodálkozó bambi fej a film során, hisz már kívülről kell tudnia, ki merre fog menni, annyiszor élte át.
Egyszerűen bosszantóan sekélyes lett a történetvezetése a filmnek, és iszonyatos mennyiségű bukfenc van benne, mindeközben se magyarázatot nem próbál adni semmire, se feloldást. A főszereplőt leszámítva a többiek csak rövid ideig statisztálnak a vérengzéshez, se egy komoly dialógus, se egy helyzet, hogy megmutathassák, mit tudnak. Nem tudjuk őket se megszeretni, se megutálni, se sajnálni. Ez a film egy totális kihagyott ziccer.
73 Háromszög (2009)
fantasy | misztikus | thriller
Egy baráti társaság egy vitorlással kihajózik a nyílt tengerre, de egy vihar keresztülhúzza a kedélyes kirándulásról szőtt terveiket. Miután a vitorlásuk elsüllyed, egy... több»
Szereplők: Liam Hemsworth, Melissa George, Michael Dorman, Rachael Carpani, Joshua McIvor