Azt hiszem, azzal kezdem, hogy sokkal, de sokkal többet vártam ettől a produkciótól. Bárki bármit mondjon, nekem a szinkron tetszett a legjobban. Így is világhírűek vagyunk, és most is tudtunk pluszt adni ennek az alkotásnak (legalábbis nálam, és főleg a betétdalok miatt).
Egy Disney-től azért azt várnám el, hogy olyan színvonalas perceket kapjak, amelyek meghatározóak. Pont itt egy rajzfilm feldolgozás, ami meghatározó volt a filmes világban, és erre csak ezt tudják összehozni. Hát, nagyon gyengécske lett, nem egy átlagos filmet kapunk, ahol talán a szemnek szebbnél szebb színek, és néhol szebbnél szebb dallamok szólnak, és talán egy-két képkocka, ami lenyűgözheti a nézőt (CGI), de semmi más. Nincs ereje az egésznek, a dalok hoznak talán valami pluszt, de semmi más.
Persze láttam a rajzfilmes változatot, és azt nem tudja felülmúlni egy élőszereplős alkotás, háááát. Akkor elrontottak valamit. Nem is keveset. Kezdjük Hófehérke szerepével! Sajnos ez már csak egy erősen közepes produkció, néhol túlerőltetéssel. Talán Gal G. hoz bele egy kis csipetnyi színjátszást, de ez sem jobb a közepesnél és egyharmadnál, tehát nem éri el a jó szintet. Mást nem is emelek ki, mert ők aztán... A CGI pedig néhol nagyon jó, néhol túl erős vagy gyenge, tehát itt is a közepes érték a mérvadó.
A történet adott, és még ezt is el tudják úgy rontani, hogy az embernek elmenjen a kedve. A film alatt ezért régi emlékek bennem megmozdultak, de az igazi érzés, ami úgy elragadt volna, mint egy jó filmnél, elmaradt. Itt most csak a betétdalnál éreztem jó érzést. Maga a látvány néhány aspektusára tudtam azt mondani, na ez jó, látványos, ebből kérek még, de nem, visszaesett. Így az osztályzatom semmiképp sem rossz erre az alkotásra, a közepes mércét megüti. Csupán a gyártót szidom, hogy ebből sokkal jobbat ki kellett volna hozni.
Elmarad minden várakozás, de valahol jó volt látni ezt így is. Bár nem nagy az összhang a CGI miatt, azért tűrhető lett. Abban nem osztom a véleményt, hogy nézhetetlen, az rossz kritika. Gyermeki szemmel, aki most látja először Hófehérkét ebben a változatban, szerintem eléri a jó kategóriát. Persze felnőtt fejjel már más, és igen, ha kicsit komolyabban foglalkozunk vele, akkor pedig a közepes kategória az, amit érdemel. Szerintem abban benne van minden hibája és erénye is ennek az alkotásnak. Persze ezt mindenki maga dönti el. Nálam vegyes érzelmeket adott ez a film, de megnézem azért még egyszer, de csak a színek és a zene miatt. :) Üdv, Yosi