2023.06.06 22:17 erahurka Olvasottság: 169x
3

Bay nélkül nem az igazi

Múltkor belefutottam Instán egy posztba, ahol azt kérdezték, szerinted melyik filmet írhatta volna a ChatGPT. Na hát, szemmel látható összegben is fogadnék arra, hogy A fenevadak kora forgatókönyvét AI kreálta, és csak minimálisan javítottak bele. A párbeszédekhez például nem nyúltak. Annyira ostoba volt egyszerűen minden dialógus, hogy az agyam egy idő után a fülemen kezdett kicsordogálni. A sztori full sablon, persze totálisan komolyan van véve, mert nyilván ez egy átélhető, érzelmes emberi történet, amivel azonosulni fog a néző, és talán még meg is könnyezi itt-ott a drámai fordulatokat. Mondhatjátok, hogy de hát a Halálos Iramban 10 butaságain nevettem, ezen miért nem, viszont abban a filmben annyira túltolták a komolyságot, hogy komikussá vált az egész, ez meg kínosan ügyel rá, hogy ne lépje át a határokat. U should go full retard!

Legnagyobb fájdalmam mégis az akciók minősége, amiken bizony érezni Michael Bay hiányát, illetve, hogy kidobták a cselekmény második felét a semmi közepére, szóval ezúttal egyik robot sem dobja a másikat lassítva felhőkarcolókba, és nem zúzzák le a fél New York-i autóforgalmat sem, helyette egymást csépelik a kitaposott barnaságban. Nem mondom, van néhány menő snitt, meg a hegyek közti szerpentineken is összehoztak egy elég jó akciójelenetet, de azért ez Bay filmjeihez képest visszalépés. Persze az is igaz, hogy a korábbi filmek közel háromórás, lélekölő játékidejébe nyilván több zúzás fért, mint ennek az üdvözítő (de még így is picit sok) két órájába.

Bay nélkül nem az igazi

Hogy jót is mondjak a hosszán kívül, olykor működik a humora, az effektek meg a mai mezőnyben elég jónak számítanak, noha a korábbi Transformersek erősebbek voltak ezen a téren.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.12.15.)

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

3