2024.02.04 01:23 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Apáca a pácban

Az eleje nehezen indul, aztán kellemes, fordulatos lesz, majd a második évad végére káoszba fullad, és az, hogy a 3. évad sosem készül el, azt jelenti, hogy nem kell majd a fejünket fogni a melléfogások miatt.

A sorozat olyan, mintha egy szerepjátékos történet elevenedne meg egy komolyabb vallási köntösben. Elég vegyes érzéseket okoz. A katolikusok izgulhatnak a hit tisztaságáért, az akciófilm rajongók pedig a csinos, kemény öklű lányokért.

Apáca a pácban

A részek hullámzóak. Van, ami kaphat 5 csillagot, de többnyire 3 és 4 csillag közt ingadozik. Több író dolgozott a sorozaton, mégis egységes tudott maradni. Emiatt kapta meg végül a 4 csillagját.

A szereplők nevei beszédesek. Ettől nem lesz sablonos, de sejteti, hogy melyik karakternek mi lesz a sorsa. Ami sablonos, az a jó és a gonosz harca, majd annak a tisztázása, hogy mitől lesz jó a jó. Láttunk már ilyet, nincs benne meglepetés. A meglepetés ott van, hogy sok az értelmetlen megoldás a történetben, ami rontja az élményt. Hol bugyuta, hol naiv, hol pörgős, magával ragadó, hol pedig egyik sem, csak a kötelező, Netflix védjegynek számító hosszas lelkizős társalgás. Jól el lehet aludni az ilyen visszafogottabb részeken.

A PC hívők örömére, igen, lesz benne olyan, hogy a lányok megcsókolják egymást. Mindig reméltem, hogy ugye nem rontják el ezzel, de sajnos igen. Olyan volt, mintha levágták volna az aranytojást tojó tyúkot. Értem, hogy látványos, de veszélyes húzás, nem kifizetődő. Sajnos ennél több hiba is van a történetben, kár értük.

Alba Baptista nagyon jó választás volt a szerepre. Nagyon szép, nagyon szerethető, és végig megragadja a néző figyelmét. Gyakorlatilag eladja a sorozatot egyedül.

Sylvia De Fanti szintén meglepett. Kiválóan mutatta a megtört főnővért. Annyira elmaszkolták, hogy simán elhittem, hogy egy ráncos öregasszony. :)

Főleg az első évadban vannak kiváló poénok. Látszik, hogy megerőltették magukat, hogy a sok szenvedés és unalom mellé belefért a szórakoztatás is.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a hősös filmeket. Jó szórakozásnak ígérkezik.

akció | dráma | fantasy

Egy fiatal nő egy furcsa, isteni eredetű ereklye okán belekeveredik a Pokol és a Menny hatalmainak pusztító harcába... több»

0