2023.07.26 09:39 Zsuzsanna395645 Olvasottság: <100x
0

Szuper

Nem olvastam Asimov ezen könyveit, de minden más művét és novelláját igen. Nekem ő annyira azért nem jó történetmesélő, mint Arthur C. Clarke volt. Nem tud olyan jól írni szerintem. A könyvet azért nem kezdtem el, mert már a tartalomjegyzékbe is beletört a fogam, pedig nagyon szeretem Arthur C. Clarke-ot is, H.G.Wells-t meg Asimovot is. Egyszerűen nem tetszett a tartalma. 1951-es könyvről beszélünk, nem várhatjuk el, hogy az akkori látásmódban készüljön film a könyvről, ez lehetetlen. Nekem személy szerint nagyon tetszik, nem is tudom, hogyan siklottam át felette. Kicsit gondolkodni kell az elején, de a látvány és a cselekmény nézetteti magát. A zene nekem nagyon tetszik, passzol is a sorozathoz. Nagyot alakít benne Lee Pace is, úgy éreztem sokszor, hogy Tom Hiddlestont látom, sokszor lejátszotta a színpadról. Tetszik az, hogy mélyebbre mennek a klónozás hátrányaiban, és az őszintét megmondva, ha el kéne képzelnem az emberiséget 1000 év múlva, akkor ez a látványvilág áll hozzá a legközelebb. És ha egy sorozat le tud kötni minden résznél, akkor az nekem jó, hiszen eléri a szórakoztatás célját. Nem is fogom a könyvet elolvasni, szerintem ez jobban összefoglalja és bemutatja, miről is szól.

A látványvilágot meg olyan tisztességesen odatették, hogy sok hollywoodi film könyörögne ilyen látványért és hangulatért.

Szuper

Nagyon jó sorozat szerintem, nem kap annyi visszhangot, mint megérdemelne. Talán ez az első és legjobb hozzányúlás a megfilmesítéshez, tényleg minden sci-fi rajongónak ajánlom, aki komolyabb tartalmat keres. Ez nem Star Wars, itt nincsenek idióta gügyögő meg zenélő lények, csak emberek, az emberekről szól. Kiváló színészi alakítások, szinte mindenkire azt tudom mondani, hogy az alkotók beletrafáltak, ki fog megfelelni a legjobban az adott karakternek. Rossz szavam nem lehet.

NA a második évadra már annál inkább.Itt veszett el az egész lényege, a sietségben, igaz a könyvek is erről szólnak,de a 2.évadból hiányzik minden, amitől jó lesz. Az emberi konfliktusok, a jellemrajzok, túl sok szereplő, aki már kezelhetetlen. Alig akad egy-két őszinte jelenet, amiért az első évadot szerettem.

dráma | sci-fi

Isaac Asimov klasszikus regényfolyama nyomán. Egy tudósokból álló csoport egy új társadalmat készül létrehozni, miután sikerült megjósolni a Galaktikus Birodalom összeomlását. több»

0