2022.05.12 13:50 Kóborló Olvasottság: 141x
2

A boszorkány átka, második felvonás

A félelem utcája című Netflix horror-trilógia megnézését már közel egy éve halogatom, de az elmúlt napokban úgy gondoltam, adok azért neki egy esélyt. Miután láttam az első részt, rájöttem, nemhiába halogattam, hisz finoman szólva sem győzött meg az első része. A folytatásnak emiatt már úgy ültem neki, hogy szinte nulla elvárásom volt vele kapcsolatban. És láss csodát, azt kell hogy írjam, hogy a második rész sokkal szórakoztatóbb és élvezhetőbb volt, mint az első. Lássuk, hogy mit is kapunk A félelem utcája 2. részétől, 1978-ból.

A trilógia első részénél, számomra az volt a legnagyobb gond, hogy szinte egy pillanatra sem tudott felébreszteni bennem bármiféle nosztalgiát. Ezt pedig nagyon is vártam volna tőle, hisz számos horrorfilm előtt tisztelgett az alkotás. A Netflix korábban elképesztő sikereket ért el a Stranger Things szériájával. Képes volt arra, hogy olyan erős nosztalgiát ébresszen a nézőkben, amit eddig más sorozattól nem kaptak meg. Mivel a nosztalgia felébresztése elmaradt az első részben, illetve a történetével és a fontosabb karakterekkel is voltak problémáim, így egy huncut garast sem tettem volna arra, hogy a második felvonás akár csak egy percre is képes lesz felülmúlni az elsőt. Szerencsére nagyot tévedtem.

A boszorkány átka, második felvonás

A történet 1978-ba kalauzol (mivel ez egy trilógia második része, azért kapunk még az első rész időszakából is jeleneteket), szerintem sokkal összeszedettebb, nem annyira kicsapongó, mint az első rész. Lehet, hogy ez részben annak is köszönhető, hogy rengeteg mindent megismert már a néző az első felvonásban, így befogadhatóbbá vált az egész trilógia komplexitása.

A második és talán még fontosabb tulajdonsága ennek a résznek az, hogy itt sokkal-sokkal jobban teljesítettek a kiemelt filmbéli karakterek, mint az első részben. Ez azért is lepett meg, mert ez a rész ízig-vérig slasher volt, ahol azért nem szoktak ennyire jól kidogozottak és szerethetők lenni a színészek. Ezek mellé kapunk még igazán izgalmas, és sok esetben feszültségben gazdag jelenetsorokat. Ezek a technikai kivitelezése is, sokkal jobb, mint az első résznél.

Összegezve: ez a rész sokkal összeszedettebb és élvezhetőbb élményt nyújtott, ráadásul még egyfajta nosztalgiával is szolgált. Azt kell hogy írjam, hogy sikerrel járt, az első rész hibáinak a kijavításaiban is.

dráma | horror | misztikus

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magá biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R.L. Stine könyvsorozatának... több»

2