Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
73%

A félelem utcája 2. rész: 1978 (2021)

Fear Street: 1978
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
4
Képek
4
Videók

Galéria (4)

Videók (4)

 
Tussocky   2021. 07. 19.

legújabb vélemény

1

Klasszisokkal jobb, mint az első rész, de még így is elég szájbarágós. Nagyjából eltalálták a slasher-horror arányokat egy kis nosztalgiafaktorral. Jót tett neki a sok szereplő és a több helyszínes jelenetek. Ahogy már említették is többen, elég brutális, baltás gyilkos és némi szoft pornó, szóval bőven 18+.

 
F79   2021. 07. 15.

a nap véleménye

2
Mi ez a hullámvasút?

Szerencsére fenntartásokkal kezdtem hozzá a második részhez. Nem egészen tudom, hogy mit is vártam az első rész után, de nem ezt, az biztos. Azt kell mondjam, hogy egy korrekt aprítós filmet láttam. Kellően feszes történet, kevés, de szükséges lelkizéssel. Ügyesen építkezett az unalomig ismert klisékből, de egy ilyen filmnél ez szinte elvárás. A látvány mérsékelten gusztustalan, nyálkás, véres, váladékos, sz*ros elemekkel. Külön kedveskedtek a különböző fóbiákkal küzdő nézőknek is bogarakkal, pókokkal, kígyóval. A kötelező kefélés is megvolt. Szóval hozta a régi jó slasher filmek hangulatát. Kellemes csalódás. "Madmax" is jó volt a szerepében, meggyőzően alakította most is a problémás tinilány figurát. Kíváncsi vagyok, hogy van-e több is ebben a leányzóban, vagy benne marad-e ebben a skatulyában. Valamiért a többi szereplő is kicsivel jobbnak tűnt ebben a részben. Persze nem volt túlzottan nagy kihívás egyik karakter megformálása sem. Kicsit úgy érzem, mintha ez a rész készült volna előbb, és ebbe beleadtak mindent, az első részt pedig fáradtan, félig kiégve összerakták az utolsó erejükkel. Sokat emelt a film befogadhatóságán az is, hogy most az alkotók nem engedték a közelükbe az LMBTQ evangélistákat. Végül nem bántam meg, hogy adtam még egy esélyt a trilógiának, mert a második rész, ha nem is a legtökéletesebben, de végre működött.

 
Thomas Ferald   2021. 07. 14.

2
Eleven múlt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A komoly csalódásokat okozó első rész ellenére kíváncsian ültem le A félelem utcájának a folytatása elé, mert ha az esélyt sem adom meg neki, honnan tudhatnám, mit szalasztok el. Okulva a történtekből, igyekeztem lényegi elvárásokat nem támasztani a ... teljes kritika»

 
Patrik   2021. 07. 12.

0

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. A film végig konzisztens, megfelelő brutalitással, és a hangvétele végre megegyezett a trailerrel.

 
Williamgek   2021. 07. 09.

0

Az első rész után egy újabb telitalálat a Netflix számláján. Ha az bejött, készülj, mert ez sem fog csalódást okozni!

 

Bár ez a trilógia második része, valójában a három epizód közül ezt forgatták utoljára.

(hp)
 
Szerencsére csak a 90-es évek atmoszférájában nem volt annyi kraft, hogy megtöltsön egy egész estés slashert és nem arról volt szó, hogy az egész trilógia lesz sótlan. A két évtizeddel korábban játszódó események amellett, hogy bővítik a lore-t, cselekménnyel töltik meg a történetet és ügyesen használják ki a folytatások követelményeit: nagyobb, véresebb, harsányabb. több»
 
Mindenesetre sokkal jobb élmény volt az 1978, mint vártam és megadta ahhoz a kedvet, hogy kellő lelkesedéssel álljak neki az 1666-nak. több»