Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

A félelem utcája 3. rész: 1666 (2021)

Fear Street 3
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 09. 25.

legújabb vélemény

0
Véres kaland

A trilógia befejező része szolgál néhány meglepetéssel, hiszen ezúttal a néhai boszorkány szemszögéből élhetjük át a legendát, és természetesen a "nagy csavar" sem maradhatott ki a fináléból. Minden a helyére kerül, megértjük a szereplők valódi motivációit, és az első résztől kezdve új megvilágításba kerülnek az események. Kellemes csalódás volt ez a film, mert az erőszak nem öncélú, és igazán klassz a történet, a megvalósítás pedig nagyon hangulatos. Az első rész a Sikoly, a második a Péntek 13, a harmadik pedig A boszorkány stílusát keveri a mai trendek elvárásaival. Csak azért nem öt csillag, mert nem vagyok oda a horrorfilmekért, de tény, hogy kifejezetten klassz a történet, valószínűleg be fogom szerezni az eredeti regényt. :)

 
F79   2021. 07. 19.

3
Ez már megint mi volt?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A 2. rész után reménykedtem, hogy akár jó dolog is kisülhet ebből a trilógiából. Kíváncsian ültem le a befejező rész elé. Viszont amikor megláttam a korábbi részek szereplőit korabeli kosztümökben parádézni, kicsit elbizonytalanodtam. Valamiért a Monty Python csapat filmjei ugrottak be, ahol jó poén, hogy minden szerepet ugyanazok a komikusok játszanak. Itt egy kicsit kínosnak éreztem. Oké, értem, hogy a főszereplő csaj kontaktusba kerül a boszival, és ezen keresztül átélheti a múlt meghatározó eseményeit, de azért mégis. Ennyire "olcsójános" megoldást azért nem vártam volna a korábbi részek alapján. Az LMBTQ életérzés pedig még szánalmasabban járja át a sztorit. A lelkész lánya leszbikus kalandba keveredik. Szegény szerelmesek a korszellem miatt nem lehetnek egymáséi. Minden rossz dologról a normaszegők tehetnek. Az előítéletek áldozatává válik egy szerencsétlen leányzó, miközben az igazi bűnös köztiszteletben álló, látszólag normakövető, de valójában a velejéig romlott falubeli férfi, a közösség megbecsült tagja. Ez annyira szájbarágós, erőltetetten didaktikus cselekményszál, amitől fizikai fájdalmat éreztem. Miután visszakerültünk 1994-be, ismét déja vu érzésem támadt, méghozzá többszörös. Az áruházas jelenetet már láttam a Stranger Things 3-ban. A vízipisztolyos kreténkedést pedig az Alkonyattól pirkadatig-ban, de ott teljesen a helyén volt. A színészek játékáért kár a szó. Azt tényleg látni kell (de inkább nem). Azt hiszem, túl vagyok életem első egy részes trilógiáján.

 
Tanovszky   2021. 07. 19.

1
Leszbi dráma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A normális második rész után ismét megkaptuk az első rész leszbi drámáját. Két felvonásban. És a szokásos Netflixes, fiataloknak szánt tanulságokat: a boszorkány igazából csak egy ártatlan lány, aki csak szeretni akart egy másik lányt, ami teljesen normális dolog. A fehér férfi csak szerencsétlenkedő vagy gonosz lehet.

 
Nemecsek   2021. 07. 18.

1

Fuh, gyerekek a harmadik részére nagyon bedurvul az egész. Nem mintha az első két felvonás ne lett volna ütős. Eszméletlen lezárás.

 
stevepisti   2021. 07. 22.

0

Összességében engem nagyon meglepett ez a trilógia, pozitív értelemben okozott csalódást. Az első rész hozta a 90-es évek tinihorror stílusát, amit pl. a Sikoly filmekben is megismerhettünk. A második rész a Péntek 13 stílusjegyeit hordozza. A harmad... több»

 
Pumpu   2021. 07. 17.

0

Korrekt, összeszedett lezárása a trilógiának, érdemes volt rászánni az időt erre a három filmre, tényleg nagyon rendben volt. Voltak benne persze hullámvölgyek, de a műfaj rajongói, köztük én is, megkaphatták, amire számítottak, és ez itt a lényeg. Részemről ez egy kerek négyes.

 
Kornyik   2021. 04. 16.

0

Bár szerintem egy kicsit túltolták a harmadik részre, ettől függetlenül szerintem mindenképp érdemes végigjárni a sztorit.

 

A film R. L. Stine műve alapján készült.

(Eastern79 )
 
Sajnos A félelem utcája vállaltan marad a 90-es években, és inkább visszafelé halad az időben, hátha el tudja szédíteni a nézőt, de a film ritmusa és a karakterek hatalmas hibái miatt erre esély sincs. A tinihorror közönség azonban már kicserélődött, így talán a műfajban kevésbé jártasaknak még akár elfogadható is lehet a feledhető hentelés. több»
 
Harmadik részével ugrik legnagyobbat az időben A félelem utcája, hogy a 17. század bigott telepeseinek erkölcs(telen)ségében fedezze fel a várost sújtó átok megoldását. Okkult témáját tekintve csavaros megoldással zárulna a trilógia, mégis a kiszámíthatóság csapdájába esik. több»
 
Összességében tehát érdekes próbálkozás volt A félelem utcája trilógia. Voltak benne jó részek, a második felvonás kiemelkedett, a zenék nagyon jók voltak, mint ahogyan a képi világ, a színválasztás is teljesen a helyén volt. A történet kellően érdekes volt, a lezárás is megállta a helyét, az átok nagyon király volt, csak nem volt meg az a misztikum, gonoszság és kegyetlenség, amivel ez tényleg nagyon jól tudott volna működni. Egyszer érdemes megnézni, kellően szórakoztató tud lenni, de az biztos, hogy a gyűjteményembe nem fog bekerülni. több»