Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
53%

A félelem utcája 1. rész: 1994 (2020)

Fear Street
Filmadatlap
 
31
Szereplők
10
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
Eastern79   2021. 09. 25.

legújabb vélemény

0
Véres kaland

R. L. Stine művéből a Netflix égisze alatt született meg az adaptáció, melynek első része egy tini slasher horror keretein belül vezeti fel a boszorkányról szóló legendát, amely a hátterét adja a gyilkosságoknak. Izgalmassá teszi a lassan kibontakozó rejtély, miközben meglehetősen bevállalós módon hullanak a szereplők. A színészek egytől-egyig kiválóak, valamint remek érzékkel adagolja mind a feszültséget, mind az információkat. Engem Stephen King műveire emlékeztetett a cselekmény összetettsége, és éppen ez emeli ki az átlag horrorfilmek közül.

 
F79   2021. 07. 13.

4
Ez a film nem nekem szólt

Középiskolásként, a 90-es években szerettem a slashert. Közösségi élmény volt. Szünetekben, lyukasórákon jó volt kibeszélni ezeket a filmeket. A bénaságait, a jó csajokat, a jól vagy rosszul sikerült trükköket, effekteket, ki hol sz*rt be. 40 fölött ... teljes kritika»

 
Tanovszky   2021. 07. 13.

3
Romantikus leszbi-horror. Ismét

Színtiszta LMBTQ propaganda a fiataloknak. Ahogy azt a Netflixtől már megszokhattuk. Óvakodjatok tőle! Én szóltam előre.

1
 
Caravaggio1978   2021. 07. 28.

1
Nem a történet miatt véleményeztem rosszra...

Az a baj, hogy sokan nem olvasgatnak igazi pszichológiai jellegű könyveket, írásokat; maga a történet zseniális lenne. De ez a trilógia csak a rejtett LMBTQ agymosás. Félreértés ne essék, semmi bajom a melegekkel! De most a szexualitás az magánügy vagy közügy? Ha magánügy, akkor miért kell ezt beleerőltetni mindenkibe? Régen jöttek évekkel ezelőtt a szegény rabszolga, mártír színes bőrűek témájú filmek, csupán a tömegpszichózis létrehozása volt a cél a mostani migránshullám elfogadtatása céljából. Na nem megyek bele ebbe, mert akkor egészen a Bibliáig vissza tudnék menni az okfejtéseimmel, és oda lyukadnánk ki, hogy pont a jó oldal bukott el minden háborúban... Kíváncsi leszek, megjelenik e ez a véleményem, kíváncsi vagyok, hogy van-e joga a magamfajta embernek a szabad véleménynyilvánításhoz, bár nem mentem bele dolgokba, de ez nagyon vékony jég. Maga a film kalandos, pörgős, de a fent említettek miatt nekem 1 pont a 10-ből. Pacsi.

 
Happymami   2021. 07. 05.

2

Nagyon kíváncsi voltam a filmre, de egy hatalmas csalódás volt. A 90-es évek gyilkolós horrorjait akarja utánozni, de nagyon gyengén teszi, egyáltalán nem kapta el a kor hangulatát.

 
Mastema81   2021. 03. 07.

2

Semmi sem emlékeztetett a 90-es évekre. Akik csinálták ezt a filmet, fogalmuk sincs a stílusról, zenékről és hangulatról. Egy elpocsékolt lehetőség.

 
BÉLA Nézhetetlen  2021. 07. 31.

1
Ksz*r

Hát ez borzalmasan ksz*r.

 

A film R. L. Stine műve alapján készült.

(Eastern79 )
 
A tinédzsereket is célzó horrorok az elmúlt évtizedben sikeresnek bizonyultak. A Libabőr, a Lidérces mesék éjszakája, a Mesék a hullaházból, a Stranger Things és a Sabrina hátborzongató kalandjai után a Netflix konkrét lépéseket tesz, hogy klasszikus értelemben vett horrorokkal bővítse a tiniknek szóló portfólióját. Alapanyagául a Libabőr könyveket is jegyző R.L. Stine A félelem utcája sagája szolgált. Az unortodox filmes esemény első része 1994-be repíti a nézőt. több»
 
A legnagyobb gondom azzal volt, hogy a készítők nem bántak elég kreatívan az alapanyaggal. Néha sikerül a középszer fölé emelkedniük, a képi világ és a színek használata tényleg jó lett, vannak azért szerethető szereplők és a kisváros múltja is magával tudja ragadni a nézőjét, csak valahogy annyira elmerült Leigh Janiak a klisékben, meg a mostani divathullámban, hogy egyszerűen nem volt képes arra, hogy valami igazán szórakoztatót összerakjon. Mindenesetre annyira azért elég volt ez a rész, hogy kíváncsi legyek a folytatásra. több»