Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A rémület háza (2020)

Malasaña 32
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Begoña Vargas
Iván Marcos
Sergio Castellanos
Sergio Castellanos
Iván Marcos
Bea Segura

Videók (3)

 
CsakEgyCsajszi   2022. 03. 26.

legújabb vélemény

1

Régen volt, hogy ennyiszer libabőrös legyek. A mostani horrorfelhozatalhoz képest azt mondom, jó film tényleg... izgalmas, ijesztő, jó a történet, a színészi alakítás. A történet szokványos horroralap... de mégis másabb! Ajánlom!

3
 
Caravaggio1978   2020. 05. 23.

2
Kellemes meglepi

Egész jól összehozott kis történet, kifejezetten jónak mondanám. Nagyon jó a főszereplő, remélem, pár filmben még látni fogjuk.

 
Sabnock Sanatory   2021. 08. 23.

1
Madridban is járnak szellemek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rögtön a film megnézése után írok, hogy a közvetlenül belém égett képek még frissek legyenek, hátha így precízebb, pontosabb kórképet adok erről a misztikus filmről. Igen, misztikus, nem horror, nem thriller, és főleg nem science fiction a műfaj. Al... teljes kritika»

 
freeman   2021. 07. 26.

1

Király film.

 
Ximpi   2020. 05. 14.

1

A történet nem hoz semmi újat, viszont a kivitelezés kiváló, a légkör lenyűgöző, a szellemek nálam kisebb szívrohamot okoztak. Eddig ez a film jelenti számomra az év legnagyobb meglepetését, jár érte a pacsi a spanyoloknak,

 
Hámori Balázs   2020. 05. 26.

0
Kicsit csalódtam

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az előzetes alapján és másoktól olvasva azt hittem, ez jobb lesz az átlagnál. Jónak tűnt, az elején kifejezetten tetszett a titokzatosság, de olyan hülyeségeket hoztak elő, amit így 2020-ban nem tudok lenyelni. A végső összecsapás meg egyenesen röhejes volt szerintem. Na szóval a tök random idős hölgy unokája lesz kvázi a bábu a szellem számára (ami biztos jól néz ki, csak rohadt sötét végig, és alig látni a maszkot), és a család tagjait egy pöccintéssel a falhoz szegezi, még az idős hölgyet is majdnem kinyírja, erre mikor a főszereplőnk megérkezik, és azzal fenyegeti meg a szellemet, hogy megöli a kisbabáját (amire a szellem végül is pályázik), simán hagyná neki, pedig minden, amit tesz a főszereplő, annyi, hogy egy törött üveget akar a hasába vágni, és amikor meg is szúrja magát, a szellem legyengül (ezt se nagyon tudtam hova tenni), majd apuka nekifutásból kiugrik a szellemmel, hogy aztán az életbiztosítási pénz kisegítse a családot (nekem ez is baromság volt, de oké). Szóval ez így nekem a többi apró, de idegesítő hülyeség miatt elintézte, hogy az átlagnál magasabbra ne törjön. A színészek egyébként rendben voltak, ahogy a hangok is. Egyszer megnézhető, de semmi különös.

 
migraab   2020. 05. 17.

0
Pár nap után már valószínűleg emlékezni sem fogok a filmre.

Általában bejönnek a spanyol horrorok, de valahogy ez mégis gyengére sikeredett. Egyszer meg lehetett nézni, de többet vártam :/

A film összbevétele 8 421 833 dollár volt (imdb.com).

 

A film stábjában olyan horrorfilmes szakemberek is helyet kaptak, akik egyebek mellett Az árvaház és a Mama című horrorok vizuális effektjein is dolgoztak.

(hp)
 

A Malasaña utca (a film eredeti címe: Malasaña 32) valóban létezik Madridban, azonban a legmagasabb házszám a 30-as.

(hp)
 

A film részben valós eseményeken alapszik.

(hp)
 

A film rendezői székét a hazájában, Spanyolországban az egyik legnagyobb fiatal tehetségének tartott Albert Pintó foglalhatta el.

(hp)
 

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A horror jelenleg 57 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
A befejezés és a nagy megfejtés egyértelműen csalódás, de szerencsére ez olyan sokat nem ront az összeképen. több»