Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
4
Videók

Vélemények: A félelem utcája 2. rész: 1978 (2021)

 
Eastern79   2021. 09. 25.

legújabb vélemény

0
Véres kaland

A trilógia legjobban sikerült darabjában egy visszaemlékezés elevenedik meg, és az egykori tábori mészárlást élhetjük át, illetve egyre többet tudhatunk meg a boszorkány átkáról. Még véresebb, mint az első rész, miközben ugyanolyan ügyesen tartja egyensúlyban a misztikumot és a gore-t.

 
F79   2021. 07. 15.

a nap véleménye

2
Mi ez a hullámvasút?

Szerencsére fenntartásokkal kezdtem hozzá a második részhez. Nem egészen tudom, hogy mit is vártam az első rész után, de nem ezt, az biztos. Azt kell mondjam, hogy egy korrekt aprítós filmet láttam. Kellően feszes történet, kevés, de szükséges lelkizéssel. Ügyesen építkezett az unalomig ismert klisékből, de egy ilyen filmnél ez szinte elvárás. A látvány mérsékelten gusztustalan, nyálkás, véres, váladékos, sz*ros elemekkel. Külön kedveskedtek a különböző fóbiákkal küzdő nézőknek is bogarakkal, pókokkal, kígyóval. A kötelező kefélés is megvolt. Szóval hozta a régi jó slasher filmek hangulatát. Kellemes csalódás. "Madmax" is jó volt a szerepében, meggyőzően alakította most is a problémás tinilány figurát. Kíváncsi vagyok, hogy van-e több is ebben a leányzóban, vagy benne marad-e ebben a skatulyában. Valamiért a többi szereplő is kicsivel jobbnak tűnt ebben a részben. Persze nem volt túlzottan nagy kihívás egyik karakter megformálása sem. Kicsit úgy érzem, mintha ez a rész készült volna előbb, és ebbe beleadtak mindent, az első részt pedig fáradtan, félig kiégve összerakták az utolsó erejükkel. Sokat emelt a film befogadhatóságán az is, hogy most az alkotók nem engedték a közelükbe az LMBTQ evangélistákat. Végül nem bántam meg, hogy adtam még egy esélyt a trilógiának, mert a második rész, ha nem is a legtökéletesebben, de végre működött.


 
Tanovszky   2021. 07. 19.

1

Klasszisokkal jobb, mint az első rész, de még így is elég szájbarágós. Nagyjából eltalálták a slasher-horror arányokat egy kis nosztalgiafaktorral. Jót tett neki a sok szereplő és a több helyszínes jelenetek. Ahogy már említették is többen, elég brutális, baltás gyilkos és némi szoft pornó, szóval bőven 18+.

 
N3lson   2021. 09. 02.

0

A rettenetes első rész után adtam egy esélyt, hátha egy jó kis retrófílinges camp slahert kapunk. A végeredmény... hát, az elsőnél egy fokkal jobb, de még bőven a léc alatt van. Nagyon erőltetett az egész, a kulturális utalásoktól kezdve a sztoriig.

 
Patrik   2021. 07. 12.

0

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. A film végig konzisztens, megfelelő brutalitással, és a hangvétele végre megegyezett a trailerrel.

 
Williamgek   2021. 07. 09.

0

Az első rész után egy újabb telitalálat a Netflix számláján. Ha az bejött, készülj, mert ez sem fog csalódást okozni!