2021.08.20 06:56 Sachiko Olvasottság: 247x
2

Egy zseniális előzménytörténet

Régebben láttam ennek az adaptációnak az első három részét, mondanom sem kell, azóta tűkön ülök, mikor válik láthatóvá az utolsó két darab belőle. Időrendben ez volt az utolsó, amit megnéztem. És megérte. Megérte nemcsak a végére hagyni (hogy a végére maradt, azt leginkább a készítőknek köszönhetem), hanem megérte az egész történetet. Aki olvasta James Dashnertől az Útvesztő trilógiát, bizonyára nem hagyta ki az előzménytörténetet sem. Pontosan ugyanazt éreztem akkor is, mint most. Jobban tetszett, mint az egész együttvéve.

Először is szép volt. Nagyon is szép. Annak ellenére, hogy néha lassan bontakoztak ki, máskor meg egy szemvillanás alatt történtek az események, volt benne folyamatosság. A történések szépen kapcsolódtak egymáshoz. Látványfilmnek fantasztikus, de ahogy az érzelmi, gondolati szálak, ahogy a szem előtt láthatatlan belső világ bemutatásra került, az valami megfoghatatlan gyönyörűség. Egy mozzanat nem történt ok nélkül, minden tettnek, szónak következménye lett, legyen az jó vagy rossz. Jól kidolgozott darab. Nagyon is jól kidolgozott, nagyon is jól felépített.

Egy zseniális előzménytörténet

Egyedülálló műként talán picit veszítene ebből a szépségéből, természetesen az előző négy résszel nyer teljes értelmet ez a film. Látni, mi történt a múltban, látni, mekkora változásokon ment keresztül történetünk főszereplője, vagy éppen az is felmerülhet: változott egyáltalán? Vagy mindig is ilyen volt, csak az idő kellett ahhoz, hogy felszínre hozza a mélyre eltemetett köveket, legyenek azok bár drága kincsek vagy közönséges kavicsok?

Szeretném ajánlani ezt a filmet (ha lehet, az előző négy résszel együtt). Nemcsak azoknak, akik szeretik a történelmet, vonzódnak a nagyon is Távol-Kelethez, az ősi kultúrákhoz, grandiózus kardpárbajokhoz, hanem azoknak is, akik szeretik a mindennapokat, akik meg tudják élni azokat, értékessé tudják tenni a közönségeset, látni tudják a láthatatlant.

Tetszett a film, jó két óra alatt sokat nyertem vele, többet, mint talán azt az ember el tudná hinni. Érdemes, nagyon is.

akció | dráma | kaland

Kenshin Himura egy titokzatos fegyverkereskedővel száll szembe, aki Kína alvilágát irányítja. több»

2