2016.06.25 11:02 mfos Olvasottság: <100x
1

Legyen nagyobb, erőteljesebb, veszélyesebb, pusztítóbb, mint az előző rész...

20 éve az első rész hatalmasat durrantott a számítógépes megjelenítéssel (ami szerintem mai napig egész jól megállja a helyét). Emlékszek rá, hogy megnéztük az összes werkfilmet is, hónapokat beszélgettünk róla az ismerősökkel. Kíváncsian vártam a folytatását, bár a trailerből sejtettem, hogy azért nem lesz egy hatalmas nagy durranás.

Legyen nagyobb, erőteljesebb, veszélyesebb, pusztítóbb, mint az előző rész...

Ez így is lett, de! Azért jó volt megnézni, nosztalgiázni egy kicsit. A CGI tökéletes, visszaadja azt a minőséget és mennyiséget, amivel a trailer kecsegtetett. A régi színészek hozzák a tőlük telhető legjobbat.

Viszont a történettel... annyira nem vagyok elégedett. A szokásos amerikai folytatások sallangja: "legyen nagyobb, erőteljesebb, veszélyesebb, pusztítóbb", amit persze még több és jobb hőssel fűszereznek meg. Sajnos ebbe a részbe is belekerültek a picsogások, a kutya megmentése (háziállatocska megmentése nélkül már nem film az amerikai film...), meg valami drámát akartak még belerakni, ami szerintem egyáltalán nem jött össze :D.

Egy valamit nagyon sajnálok ebből a filmből, amit nem raktak bele, pedig megteremtették hozzá a körülményeket, történeteket: az alien 2-ben látott alienes-üldözős-sötét folyosós-vérfagyasztóan izgalmas botorkálás, menekülést. Van egy afrikai rész, na, oda szerintem abszolút belepasszolt volna, mint ahogy a berepüléses részhez is. Ebből a filmből én kettőt csináltam volna úgy, hogy az első rész pont erről a kalandokról szólt volna, meg persze a felvezetésről, a másodikban lehetettek volna a csaták.

Na, szóval ezt sajnálom, hogy kimaradt + a picsogások és a felsorolt negatívumok miatt kap csak 3 pontot. Aztán persze várjuk a folytatást, ami nagy valószínűséggel lesz, persze még nagyobb még erősebb ellenféllel még több CGI-vel, ahogy az szokott lenni (sajnos).

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

A Függetlenség napja című akciófilm eseményeinek láncolata folytatódik a második részben, a 20 évvel ezelőtti történések szövődnek tovább. Az idegenek egy új generációja... több»

1