20 éve az első rész hatalmasat durrantott a számítógépes megjelenítéssel (ami szerintem mai napig egész jól megállja a helyét). Emlékszek rá, hogy megnéztük az összes werkfilmet is, hónapokat beszélgettünk róla az ismerősökkel. Kíváncsian vártam a folytatását, bár a trailerből sejtettem, hogy azért nem lesz egy hatalmas nagy durranás.
Ez így is lett, de! Azért jó volt megnézni, nosztalgiázni egy kicsit. A CGI tökéletes, visszaadja azt a minőséget és mennyiséget, amivel a trailer kecsegtetett. A régi színészek hozzák a tőlük telhető legjobbat.
Viszont a történettel... annyira nem vagyok elégedett. A szokásos amerikai folytatások sallangja: "legyen nagyobb, erőteljesebb, veszélyesebb, pusztítóbb", amit persze még több és jobb hőssel fűszereznek meg. Sajnos ebbe a részbe is belekerültek a picsogások, a kutya megmentése (háziállatocska megmentése nélkül már nem film az amerikai film...), meg valami drámát akartak még belerakni, ami szerintem egyáltalán nem jött össze :D.
Egy valamit nagyon sajnálok ebből a filmből, amit nem raktak bele, pedig megteremtették hozzá a körülményeket, történeteket: az alien 2-ben látott alienes-üldözős-sötét folyosós-vérfagyasztóan izgalmas botorkálás, menekülést. Van egy afrikai rész, na, oda szerintem abszolút belepasszolt volna, mint ahogy a berepüléses részhez is. Ebből a filmből én kettőt csináltam volna úgy, hogy az első rész pont erről a kalandokról szólt volna, meg persze a felvezetésről, a másodikban lehetettek volna a csaták.
Na, szóval ezt sajnálom, hogy kimaradt + a picsogások és a felsorolt negatívumok miatt kap csak 3 pontot. Aztán persze várjuk a folytatást, ami nagy valószínűséggel lesz, persze még nagyobb még erősebb ellenféllel még több CGI-vel, ahogy az szokott lenni (sajnos).

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi
A Függetlenség napja című akciófilm eseményeinek láncolata folytatódik a második részben, a 20 évvel ezelőtti történések szövődnek tovább. Az idegenek egy új generációja... több»
Szereplők: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Charlotte Gainsbourg, William Fichtner, Judd Hirsch