2022.02.09 09:39 Lazók György Olvasottság: 2839x
2

Jack Reacher újjászületve

Lee Child agyban és izomban egyaránt nagy regényhőse a mozikban idő előtt kifulladt, köszönhetően a haloványra sikeredett második felvonásnak. Hála a streamingszolgáltatások tartaloméhségének, az ex-katona Jack Reacher új esélyt kaphatott, ezúttal sorozatformátumban. A nyolc epizódot számláló sorozat Child első regényét, az Elvarázsolt dollárokat dolgozza fel. Mivel a szerző idáig 26 Reacher-könyvet írt, az alkotók jócskán el vannak látva alapanyaggal a jövőre nézve. De milyen is lett Jack Reacher újrahangolt változata?

Nos, a mozis adaptációkhoz viszonyítva jobb, mint a második film, de meg se közelíti az első frissességét. Világos, hogy annak idején miért nem az Elvarázsolt dollárokkal kezdtek, a sztorija ugyanis meglehetősen felejthető, fordulatai pedig magukon viselnek néhány akkora klisét, amik hősünk tekintélyt parancsoló alkatára is kínos árnyékot vetnek. Ha már Reacher, Alan Ritchson nem egy Tom Cruise, ami egyszerre jó és rossz. Jó, mert hihetőbb, hogy a nehézfiúk már ránézésre beszarnak tőle, és rossz, mert Cruise egész egyszerűen karizmatikusabb. A sorozat legszórakoztatóbb részei közé tartoznak a minden részre jutó kőkemény bunyók és Reacher laza elszólásai. A gyerekkori visszaemlékezések szerencsére csak kis szeletet kanyarítanak ki az epizódokból, és bár sikerül velük árnyalni a bárdolatlan modorú főszereplőt, mégis azt remélem, hogy a következő évadban már nem erőltetik őket.

Jack Reacher újjászületve

A Reacher nem egy világmegváltó széria - az ütős nyitás után beáll egy okés szintre -, viszont nagyon könnyen lecsúszik. Sodró lendületével, kedvelhető vagy épp kellően utálható szereplőivel nézeti magát. Arra nem fogadnék, hogy Jack Reacher is úgy válik a tökösség szinonimájává, ahogy a hozzá hasonló pörölymentalitással bíró Jack Bauer korábban a 24 révén. Van hová fejlődni, de ha ez megtörténik, akkor minden esélye megvan rá!

80 Reacher  (2022)

akció | dráma | krimi

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek,... több»

2