2024.03.19 17:31 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

Nagyon kemény arcok és nagyon kemény helyzetek London sötét utcáiról

Egy hírportálon ezt a címet olvastam: „Nyugtatót kellett bevennünk, olyan izgalmas ez az új akciósorozat”. Ezt ez kicsit túlzásnak érezném, hogy nyugtató után nyúljanak a nézők, de tény, hogy nem macska-egér, bújócskázós filmről van szó. Akinek tetszett a Peaky Blinders sorozat, pont jókor van jó helyen. Mi történik, ha az alvilág első számú gengsztercsalád főnökét, Wallace Finnt (Colm Meaney) megölik? Elszabadul a pokol, mindenki gyanús lesz, és a bandák, akik az utcákat uralják, egymásnak esnek.

(Véletlenül találtam rá erre a sorozatra, Peaky Blinders: John Shelby [Joe Cole] filmjeit bogarászva. Van a srácban valami nagyon jó, és néha olyan a szeme, amikor kicsit hunyorít, mintha az egész szeme fekete lenne. Erre már a Peaky Blindersben is felfigyeltem, és ne feledkezzünk meg a remekbe szabott fekete öltönyéről sem! Nagyon elegáns benne! Ebben a sorozatban Ő játssza Wallace Finn fiát, Sean Wallace-t, egy kegyetlen, bosszúálló örököst.) Egészen fantasztikus, nyugtalanító, de nagyon brutális és vad történetbe csöppenünk, ahol senki sem kímél senkit, mindenki gyanús, és félig mindenki már a sírban van. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, (azzal elvenném a film varázsát), de vannak olyan jelenetek, ahol csak egy ember marad életben, pedig az előbb még betöltötték a tv képernyőjét. (Csak erős idegzetűeknek ajánlom és olyanoknak, akik nem riadnak vissza a lenyűgöző harci jelenetektől, az igazi bunyótól és a vértől.) Az első évad első epizódjára nagyon oda kell figyelni, mert rengeteg szereplővel indul a sztori, és olyan gyorsan peregnek az események, a pofonok, a poharak és a lövedékek, hogy később elveszíthetjük a fonalat, és már nem tudjuk, hogy ki kivel van. Nekem nagyon tetszett az első évad! Egy percre sem ül a történet, mondjuk az ötödik epizód a sok vérengzés ellenére egy kicsit számomra unalmas lett, de ettől eltekintve, nálam viszi a pálmát! Hihetetlenül gazdag képzeletvilággal megáldott forgatókönyvíróknak: Gareth Evans, Matt Flannery, Peter Berry, Claire Wilson és a rendezőknek: Gareth Evans, Corin Hardy és Xavier Gens köszönhetjük ezt a remekművet! A színészek nagyot alakítanak, és a kis kedvencem is: Joe Cole. A zenei világa passzol a cselekményhez, bár néha egészen kellemes dalok is felcsendülnek. Mindenkinek ajánlom, és minek a nyugtató, ha ott a jó öreg alkohol is? Jó szórakozást!

akció | dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

London utcáin káosz uralkodik, miután lemészárolják a város leghírhedtebb családját, így a hatalmi harcok sem váratnak magukra sokáig. több»

1