2026.01.05 20:20 Hieronymus Bosch Olvasottság: <100x
1

Klasszikus posztapokaliptikus mese

A 2009 szeptemberében elhunyt színész és táncos egyik klasszikusa a VHS korszakból... Anno abban az időben én is láttam, de most véletlenszerűen szembetalálkoztam vele, így gyorsan meg is néztem. Frissen, 2026-ban.

Szóval a III. világháború után járunk, ahol az erőszak és acél az úr. A film története egyszerű, mint egy faék. Lássuk csak!

Klasszikus posztapokaliptikus mese

Nomad (Patrick Swayze), egy kőkemény kardforgató, a harmadik világháború utáni világ sivatagában vándorol. Mentora gyilkosát, a kegyetlen bérgyilkost, Shót (Christopher Neame) keresi. Valamikor a múltban, még a "normális" értékrendű világban, Nomad kiváltságos pozícióban volt a különleges erők katonájaként. Ám Nomad családját kegyetlenül megölték, és ez a mai napig nagyon bántja. Damnil, a helyi kiskirály megtámad egy poros kisvárost Meridiant, Anthony Zerbe bandája segítségével , hogy egyeduralkodó legyen a helyi vízellátás felett.

Nomad egy helyi farmon száll meg, amelyet a gyönyörű özvegy, Kasha (Lisa Niemi) birtokol. Kasha elárulja Nomadnak, hogy tiszta vízforrás van a földje alatt, és azt tervezi, hogy végül az egész völgyet onnan fogja öntözni.

Swayze-t, akinek jól állt ez a hősies, kemény szerep, kissé fura volt látni a tiszta, szinte "élére vasalt" ruhájában, fazonra nyírt szakállával; erre azért Lance Hool és csapata nem annyira figyelt. Kissé megkopott harci jelenetek, erőtlen dialógusok és tupírozott "sérók", amik ma már inkább megmosolyogtatóak, mint komolyan vehetőek. Semmi gond, bírja az idő múlását... John Fujioka, Arnold Vosloo és David Sherwood játéka pedig számomra örömteli volt. Patrick Swayze emléke pedig szent és sérthetetlen...

akció | kaland | sci-fi

Ő a végzet harcosa. Rettenetes erejű és nagy tudású harcművész. A nagy háborúk magányos veteránja. Most új küldetés vár rá: békét kell teremtenie és meg kell bosszulnia... több»

1