2023.01.27 15:00 Crystaldeer Olvasottság: 303x
1

Szerethető, kedves film.

A film 1957-ben játszódik, az akkori Londonban, így a néző egy kis időutazáson is részt vehet. Nekem már az első percektől a Paddington című film jutott eszembe. Ennek is hasonlóan meseszerű hangulata van, sokszor már kicsit túl mézes-mázosan ábrázolva egyes jelenetet: itt mindenki boldog, mosolyogva fogadnak a buszon, és mindenki imádja a munkáját. Még történetünk főhősnője is, Mrs.

Harris, aki előkelő hölgyeknél takarít. Szívesen csinálja ezt, csak hogy egy nap meglát egy gyönyörűséges ruhát, és úgy gondolja, hogy neki is járna egy ilyen. Mrs. Harris amúgy is egy álmodozó típus, minden napját a szerencsét kergetve éli, így veszi a fejébe, hogy ő bizony mindent meg tesz azért, hogy legyen egy drága, előkelő ruhája.

Szerethető, kedves film.

Mikor közlik vele, hogy a férje a szolgálatban már több mint 12 éve meghalt, megérti már, miért nem kapott tőle egy levelet sem, és rájön arra is, hogy igazából semmi nem állíthatja most már meg, hogy az álmát valóra váltsa. Itt igazából a történet fontos tanulságot is hordozhat magában: ha van egy álmunk, bátran merjük megvalósítani. De nyilván, mivel egy filmről van szó, így a történetben elég könnyedén mennek a dolgok. Mrs. Harris pedig nem elégszik meg egy átlagos, divatos, drágább ruhával. Neki az egyik leghíresebb kell, ami egy Christian Dior estélyi. Így elindul az akkori divat krémjébe, ami nem volt más, mint Párizs. Itt, ha a néző jól figyel, bizony hamar rájön, hogy ez a bizonyos filmben szereplő Párizs valójában Budapest. Én a Keleti Pályaudvart kapásból felismertem, de aki jól ismeri, felismerheti benne a Liszt Ferenc teret vagy a Zeneakadémiát. Néhány magyar színész is szerepet kapott a filmben. Illetve a produkcióban is dolgoztak magyarok. Én a váróteremben azonnal felismertem a hajléktalanok között Végh Pétert, hiszen annyira karakteres a hangja.

A film vége nyilván happy end lesz, egy két szerelmi csavarral. Megtudhatjuk azt is, hogy bizony nem a ruha teszi az embert. De valójában a történet eléggé kiszámítható és nem tartalmaz túl sok meglepetést. De talán ez pont így jó. Meg van az a bizonyos kellő varázsa, ami nagyon szerethetővé teszi ezt az alkotást. Ez egy olyan film, melyben a számomra ismeretlen színészek is úsznak a szerepben és mindenki nagyon a helyén van. Aki szereti az ilyen jellegű filmeket, annak csak ajánlani tudom.

dráma | vígjáték

SkyShowtime (2023.06.19.)

Paul Gallico világszerte népszerű kedvelt regényének új feldolgozása egy takarítónőről az 1950-es évek Londonjában, aki beleszeret Christian Dior haute couture ruhájába, és... több»

1