2022.03.26 11:21 Yosihiro Olvasottság: <100x
0

Most meg kell említenem, hogy ez a rész annyi információt tartalmaz, mint eddig az összes rész egybevéve. A régmúlt történéseiről és végül is a kialakult helyzetről kapunk némi ízelítőt, amit szerintem érdemes leírni, mert ha valaki nem érti a háttértörténetet, akkor talán az egész sem lesz világos.

Tehát: ott maradt abba az előző rész, hogy a Girsah kisgyermekkorában a testvérével, Fay-jel kiszöktek az internálótáborból, és az is kiderült, a karszalagukon lévő jelölés az Eldiátokat jelenti. Szóval kiszöknek, és meg is pillantják a léghajót, de leleplezik őket, és máris megtörténik a baj. Girshát megverik, és a testvérét megölik, így ezzel a tudattal kell a szülei elé állnia a fiúnak, akinek később elmesélik az Ediák történetét, ami nem más, mint: i. e. 1820 körül Ymir Fritz, a mindenség ördögével lepaktált, és megkapta az óriások erejét. Ymir halála után kilencfelé szakadt, és ebből lett a kilenc óriás, ők alapították az Elida birodalmat. Leigázták az emberi Marley birodalmat, és elfoglalták a kontinenst. Bekövetkezett a sötét kor, ami i. e. 1700-ig tartott. Majd lázadás indult, és átvették a hatalmat az emberek és hét óriás felett az irányítást i. e. 80 körül, az Óriások háborúja idején. Elida királya az Éden-szigetre menekült, és 3 falat emelt.

Eközben a kis Grisha felnőtt, és 18 évesen átvette apjától az orvosi praxist. Később a lázadókhoz csatlakozott, akiket egy Bagoly nevű láthatatlan ember vezetett, és itt ismerkedett meg a királyi vérrel bíró Dina Fritzcel, akivel családot is alapított, és egy fiúgyermeke született, Zeke. A lázadók tudták, hogy az Éden-sziget falai között van az Alapító óriás, és ha annak az erejét megszerzik, akkor leszámolhatnak a Marley birodalommal, és az összes óriást is irányítani tudják majd. Eközben a Marley birodalom is embereket toborzott az Éden-sziget ellen vívott harcban, hiszen a fosszilis energiájuk kifogyóban volt, és e sziget alatt volt egy hatalmas forrás, ezt akarták megszerezni, valamint az óriások erejét is. Idáig azért nem támadták meg a szigetet, mert azt mondták az óriások, ha megtámadják, akkor az emberiségre szabadítanak több millió óriást.

Eközben Zeke, a kisfiú a nagyszülei nyomására feladta szüleit a Marley birodalom rendőrségének, így a lázadókat az Éden-szigetre száműzték úgy, hogy óriásokká alakították egy fecskendővel. Amikor ez történt, Girshát megmentette a Bagoly. Eddig szólt a történet, és ekkor Eren felriad, és egy cellában találja magát, és az eddig látottak régi emlékképek voltak...

Szóval azt hiszem, egyre jobban körvonalazódik ez a játszma emberek és Eldiák között. Régen békességben éltek, de valami megszakadt, szóval ennek látjuk most a következményeit és térünk a jelenbe. Így lassan egy három időszálon folyó eseménysort kapunk, amit ugyan lehet értelmezni, de egy kicsit jobban bele kell gondolni a dolgokba, és akkor átlátható, ki kivel van igazán. Röviden ennyit szerettem volna írni erről a részről, nekem tetszett, és remélem többet megtudok majd a folytatásból. Kíváncsian várom, hogy kapcsolják majd össze a jelennel... Üdv, Yosi

0