2022.05.21 12:11 CsakPozitívan Olvasottság: 300x
0

Mókus partnerek a pácban

Chip és Dale a 90-es évek hétvégi Disney-matinéinak sztárjai az egeres cég új streaming platformján elevenednek meg újra. De ahogy a marketinganyagok is őszintén hirdetik: ez nem reboot, hanem egy visszatérés!

Chip és Dale karakterei valódi ráncfelvarráson estek át. A bohókás rajzfilmfigurák meglepő módon a kortárs hollywoodi stúdiórendszer gyártási, valamint forgalmazási stratégiák reflexióját nyújtják, miközben a gyermekközönséget sem hagyják cserben. A Chip és Dale: A csipet csapat minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, valódi, egész családnak szánt kikapcsolódás az egykori Disney-délutánok hangulatával.

Mókus partnerek a pácban

A történet szerint Chip és Dale egykor hatalmas sztárok voltak. Sorozatuk, a Rescue Rangers megszűnése után azonban kapcsolatuk megkopott és eltűntek a süllyesztőben. Most egy titokzatos bűnügyi nyomozás kedvéért állnak újra össze, hogy fényt derítsenek a különböző mesefigurák eltűnésének hátterére.

A különböző animációs technikák és élőszereplős felvételek kombinációjával operáló film, mind megvalósításában, mind mondanivalójában a Roger nyúl a pácban szellemi örököse. Ugyan a két film összehasonlítása során minden szempontból a mára klasszikussá érett tapsifüles-kaland jönne ki győztesen, de a mókusoknak sincs miért szégyenkezniük.

A Lonely Island humorista együttesből ismert Akiva Schaffer rendezése, a banda korábbi Saturday Night Live-beli szkeccseit és előző áldokumentumfilmjük, a Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) stílusát idézi. Ahogy a film címszereplő mókusainak hangját is, a szintén Lonely Island humorista, Andy Samberg és korábbi SNL-es kollégája, John Mulaney szolgáltatják. A további szinkronszínészek között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Will Arnett, Eric Bana, Seth Rogen vagy J.K. Simmons.

A filmben találkozhatunk korábbi kedvenc animált karaktereinkkel, akár csak egy-egy villanás erejéig is. A showbusiness rajzfilmfigurákra kiterjesztett világa egy percre sem válik unalmassá, és számos meglepetéssel és belső poénnal hívja kalandra a kortárs filmkultúra rajongóit.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | krimi | misztikus | vígjáték

Újra visszatértek mindenki kis kedvenc nyomozói, a Csipet Csapat. Chip és Dale újra hatalmas kihívásokal és kalandokkal néznek szembe. A Disney élőszereplős változatában John... több»

0