2021.08.26 16:42 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 149x
1

Ennyi volt, csajok

Ó, hát én mindig belebotlom egy found footage filmbe... Na jó, most ez nem teljesen igaz, mert a filmet ajánlásra néztem meg, és őszintén bevallom, nem csalódtam, sőt.

Ahogy néztem, azon töprengtem, ha már tavaly, a pandémia kellős közepén készítették, akkor nyugodtan lehetne "quarantine horror" is, hiszen a film vége előtt 3-4 perccel találkozik két szereplő, és a halálos félelmek, plusz a démonok jelenléte ellenére könyökpacsit adnak egymásnak. Hiába no, a démon várhat, de a vírust át ne adjuk már egymásnak! (Kicsit gáz.) A rendező, Rob Savage ebben az esetben szintén a Zoomon keresztül adta ki az utasításokat, és oldott meg minden mást is.

Ennyi volt, csajok

Haley (Haley Bishop) kitalál egy közös szeánszot az interneten keresztül, ahová becsatlakozik egy médium is. Itt még kissé feszengve ültem a székben, mert az elején csak a lányok vihogása és a lassú készülődés a közös talira, ami vitte a prímet. De ahogy végre minden rendeződik, mindenki leül végre a gép elé egy kis piával, és a médium is elkezdi vezetni az online szeánszot, hirtelen egy éles pukkanás, egy fura kép a médium kameráján, és ő már ki is száll a csapatból. Mire nagy nehezen telefonon elérik, már egy-két dolog történik a lányoknál. Éles, majd tompa hangok, lámpák vibrálása, pohár felrobbanása.

Jemma (Jemma Moore) bevallja a médiumnak, hogy csak viccelt, mikor a felakasztott fiúról beszélt, hogy őt szeretné megidézni. A médium iszonyú haragra gerjed, elmondja a lányoknak, hogy ez nem játék, most valószínűleg beengedtek valakit vagy valakiket, akikről nem tudjuk, kik azok és mit akarnak. Egyáltalán jó vagy rossz indulattal viseltetnek a lányok iránt?

A lányok viszont most döbbennek rá igazán, hogy elszigetelten és magányosan ülnek otthon, ráadásul a médiummal végleg megszakadt a kapcsolat. Egyszóval beindul a film és az események. A lányok a viccesnek szánt esti programot kezdik komolyan venni, és lassan rádöbbennek, hogy nagy a baj, és talán még bele is halhatnak.

A színészek tökéletesen hozzák a karaktereket, és a speciális effektek is zseniálisak. A lezárás is tökéletes, tényleg komolyan mondom, ezek a filmek többet adnak, mint a több tízmillió dolláros "szuperprodukciók". Aki szereti ezt a szubzsánert, ajánlom még megnézésre a Megan in Missing, Akasztófa, Creep1-2, Keresés című filmeket is. Ezt pedig szerintem ne hagyjátok ki! Aki pedig azt akarja, meséljek még róla, hívjon... De ne Zoomon!

horror | misztikus

A tomboló járvány szinte mindenkit a négy fal közé szorított. A legtöbben az otthonukból dolgoznak, a barátokkal és rokonokkal pedig szintén online tartják a kapcsolatot. Egy... több»

1