2023.12.18 10:33 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Vannak, akik csak benéznek a gonoszság ablakán, és vannak, akik átmásznak az ablakon.

Kezet fogunk az Ördöggel, és utána elsétálunk mellette. Mikor először láttam a sorozatot, annyira a hatása alá kerültem, hogy alig tudtam kijönni a Peaky Blinders érzésből. És jó volt ez az érzés, ami nem ereszt, fogva tart, és a rabja lettem. Buja és szemérmes, szenvedélyes és fájdalmas, néha kegyetlen, egyszerre izgalmas és lehangoló.

Belesüllyedtem az ágyamba, miközben néztem. Most újranéztem a sorozatot, természetesen már nem volt olyan hatással rám, mint először, de azt mondhatom, hogy még nem láttam ilyen összetett filmet, ahol minden egyes rész hihetetlenül berántja a nézőt a világukba. Megszűnni látszik minden, ami körülöttünk van, a város zaja, az idő és az élet rohanása. Csak Ők vannak és Mi, semmi más! Nem én vagyok az egyetlen, aki alig tud kikecmeregni ebből az érzésből.

Vannak, akik csak benéznek a gonoszság ablakán, és vannak, akik átmásznak az ablakon.

Óvatosan kell nézni emiatt a sorozatot! Én kerülöm a sorozatokat, nem is tudom, hogy miért kezdtem el nézni, valami vonzott hozzájuk. Itt nem elsősorban a gyilkolásról van szó, inkább a család összetartásáról. Csodálatra méltó, hogy voltak ilyen családok, akik ennyire összetartottak. Mivel megtörtént eseményt dolgoz fel a film, utánaolvastam a Wikipédián. Bár nem voltak a Peaky fiúk ilyen sármosak, mint a szereplőink. A fotók fent vannak a neten. A film megálmodói a forgatókönyv írói: Steven Knight, Toby Finalay és Stephen Russel igazán gazdag fantáziával áldottak. A rendezők munkája, akik néha a meleg és biztonságot nyújtó otthont mutatják nekünk, a harcnál hideg és többnyire kék és szürke színeket használnak, olyan, mintha egy libikókán ülnénk állandóan. Nem tudjuk, hogy mi fog történni. A betétdalok fantasztikusak. A stylistok munkája szintén. Ez az első sorozat, amire azt mondhatom, hogy minden apró részletre odafigyeltek a készítők. A rendezők: Tom Harper, Otto Bathurst és Colm McCarthy is ott voltak a szeren. Megtalálták a megfelelő főszereplőt erre a szerepre, Cillian Murphy-t mint Thomas Shelbym és a többi színész is odatette magát, hogy jó legyen a film. Szerelembe estem. Erős, kemény férfiak, akik megvédik a nőket, az idős embereket, mi kell ennél több! A szerelmem: Arthur Shelby (Paul Anderson) kicsit őrült, de helyén van a szíve. Nem is értem, hogy lehetett hat évadon keresztül ennyire összetetten elénk vetíteni a Peaky érzést. Persze, mint minden sorozatnál, itt is a negyedik évadnál egy kicsit leül a hangulat, de ha kitartunk, még sok izgalomban részünk lesz. Én csak ajánlani tudom! Mindenkinek jó szórakozást a filmhez! Nem szabad kihagyni!

dráma | krimi

Chester Campbell belfasti nyomozó Birminghambe érkezik azzal a megbízással, hogy megtisztítsa a várost az erőszakos utcai bandáktól. több»

0