![]()
Kezet fogunk az Ördöggel, és utána elsétálunk mellette. Mikor először láttam a sorozatot, annyira a hatása alá kerültem, hogy alig tudtam kijönni a Peaky Blinders érzésből. És jó volt ez az érzés, ami nem ereszt, fogva tart, és a rabja lettem. Buja és szemérmes, szenvedélyes és fájdalmas, néha kegyetlen, egyszerre izgalmas és lehangoló.
Belesüllyedtem az ágyamba, miközben néztem. Most újranéztem a sorozatot, természetesen már nem volt olyan hatással rám, mint először, de azt mondhatom, hogy még nem láttam ilyen összetett filmet, ahol minden egyes rész hihetetlenül berántja a nézőt a világukba. Megszűnni látszik minden, ami körülöttünk van, a város zaja, az idő és az élet rohanása. Csak Ők vannak és Mi, semmi más! Nem én vagyok az egyetlen, aki alig tud kikecmeregni ebből az érzésből.
![]()
Óvatosan kell nézni emiatt a sorozatot! Én kerülöm a sorozatokat, nem is tudom, hogy miért kezdtem el nézni, valami vonzott hozzájuk. Itt nem elsősorban a gyilkolásról van szó, inkább a család összetartásáról. Csodálatra méltó, hogy voltak ilyen családok, akik ennyire összetartottak. Mivel megtörtént eseményt dolgoz fel a film, utánaolvastam a Wikipédián. Bár nem voltak a Peaky fiúk ilyen sármosak, mint a szereplőink. A fotók fent vannak a neten. A film megálmodói a forgatókönyv írói: Steven Knight, Toby Finalay és Stephen Russel igazán gazdag fantáziával áldottak. A rendezők munkája, akik néha a meleg és biztonságot nyújtó otthont mutatják nekünk, a harcnál hideg és többnyire kék és szürke színeket használnak, olyan, mintha egy libikókán ülnénk állandóan. Nem tudjuk, hogy mi fog történni. A betétdalok fantasztikusak. A stylistok munkája szintén. Ez az első sorozat, amire azt mondhatom, hogy minden apró részletre odafigyeltek a készítők. A rendezők: Tom Harper, Otto Bathurst és Colm McCarthy is ott voltak a szeren. Megtalálták a megfelelő főszereplőt erre a szerepre, Cillian Murphy-t mint Thomas Shelbym és a többi színész is odatette magát, hogy jó legyen a film. Szerelembe estem. Erős, kemény férfiak, akik megvédik a nőket, az idős embereket, mi kell ennél több! A szerelmem: Arthur Shelby (Paul Anderson) kicsit őrült, de helyén van a szíve. Nem is értem, hogy lehetett hat évadon keresztül ennyire összetetten elénk vetíteni a Peaky érzést. Persze, mint minden sorozatnál, itt is a negyedik évadnál egy kicsit leül a hangulat, de ha kitartunk, még sok izgalomban részünk lesz. Én csak ajánlani tudom! Mindenkinek jó szórakozást a filmhez! Nem szabad kihagyni!
Chester Campbell belfasti nyomozó Birminghambe érkezik azzal a megbízással, hogy megtisztítsa a várost az erőszakos utcai bandáktól. több»
Szereplők: Cillian Murphy, Sam Neill, Annabelle Wallis, Tommy Flanagan, Paul Anderson