2021.04.25 16:38 Yosihiro Olvasottság: 110x
1

Az élet...

Ezt a filmet vallástól függetlenül néztem. Az emberi életben való viselkedés és élet egy példáját láthatjuk, ami elgondolkodtató és tanulságos. A film talán egy vallási irányzatnak szánt ismertetőként is felfogható. Témája elsőként a megvilágosodás, majd követi a nemi érés és végül a szerelem. A végén az élet és az adott környezet hatásai a világban, majd a felismerés és megbánás. Azt hiszem, ezekkel a szavakkal nagyszerűen leírtam a filmet.

Összességében a forgatókönyv jó. A rendezés nálam a közepes és jó színvonalat érte el, mivel a tájképeken kívül semmi olyan extrát nem kapunk, ami miatt ki tudnám emelni. A szereplők, azt hiszem, egyszerűek, és azt adják, amit kell, sem többet, sem kevesebbet. A hangi és képi effektek jók. Így megérdemli a film a négy csillagot.

Az élet...

Izgalmakban és kalandokban nem emelkedik magasra. A mondanivalójával és a Buddhista szemléletet bemutatva kapunk ízelítőt a szokásokból, a kolostori életből, kicsit a megvilágosodásból és olyan emberi impulzusokból, amik mindenkiben ott vannak. Itt a férfivá érés példáján keresztül a szerelem és a nemi érintkezés egyfajta dimenzióiba is kapunk bepillantást. A szerelem kibontakozásába, majd az életben maradás mindennapjaiba is bepillantunk, végül a "gonosz" csábítása, a megcsalás és az ezért való öntudat, mely a Buddha felfogás szerint más életvitelt mutat, utat a férfinak.

Mindez világi szemmel nézve egy boldog család, ahol több gyermek is van, és a férj félrelép, igen, ez váláshoz vezet. Ez akár a mai társadalmi képet is mutatja. igazából csak ajánlani tudom mindenkinek, remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

dokumentum | zenés

A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a... több»

1