2020.09.28 18:26 Kóborló Olvasottság: 189x
3

Démoni csábító

Vannak olyan napjaim, amikor kimondottan vágyom egyfajta B-listás horrorfilmre; ilyenkor keresve sem találhatok jobbat eme vágyam csillapítására, mint a 80-as és a 90-es évek közt napvilágot látott alkotások (amik többségét egyértelműen videokazettára szánták). Nos, az 1989-ben készített Night Angel, avagy itthon A Pokol Királynője címen bemutatott film (anno még a videotékák horrorpolcainak az aljára száműzött videokazetta lehetett) pont megfelel a B-listás horrorfilm iránti vágyam kielégítésére, főleg abban a tekintetben, hogy számomra ismeretlen film volt, pedig a címe alapján azt hittem, hogy volt már hozzá szerencsém.

Elég érdekesen indít jelen filmünk, hisz egy kis démonológiának lehet a néző fültanúja (a gonoszt ezt a fajta bemutatását különösen szerették anno alkalmazni a kis költségvetésű filmeknél), hogy pár pillanat múlva már csodálhassuk is a démonunk világunkra szabadulásának képsorait. Jómagam már itt kezdtem érezni, hogy nem egy erős forgatókönyvvel megáldott filmhez lesz szerencsém, hisz eme jelenetek totál random következnek, mindenféle felvezetéstől mentesen.

Démoni csábító

Ami már szintén érezhető volt az első két-három perc után, hogy a film költségvetésének csupán egy kis részét fordíthatták a trükkök és a maszkok megalkotására, hisz finoman szólva sem nevezhetjük az itt látható démont jól megalkotottnak (talán még az elmegy kategóriába duzzogva csak-csak be lehet sorolni), viszont azért mindenképp jár a dicséret a készítőknek, hogy erre párszor képesek voltak rácáfolni. A maszkmesterek munkáját viszont érdemes még majd abból a szempontból megemlíteni, hogy kimondottan sok gore és véres jelenettel örvendeztetik meg azon nézőket, akik kedvelik a horrorfilmek eme ábrázolását.

Történetileg kissé kezdetleges, viszont az mindenképp értékelhető, hogy képesek voltak legalább lekötni a figyelmemet a történetvezetésével. A karakterek hát... nem valami jól kidolgozottak, de legalább nem bántóan idegesítők, és valahogy a színészi játékot is körülbelül ehhez igazították. A film egyik hibája, hogy nulla félelmetes atmoszféra található benne, amit kimondottan sajnáltam, hisz megvolt a lehetősége erre, de ez itt most nagyon kimaradt. Sikerült egy-két alkalommal még egypár bizarr képsort is becsempészni a produkcióba (ami szintén előnyére vált). Sajnos a lezárása elég satnyára sikeredett, és talán itt találhatók az egész produkció legrosszabb maszkjai is, na de, aki egy tipikus B-listás horrorra vágyik, annak ezeket a buktatókat bele kell kalkulálnia a választott filmbe.

horror

Egy menő divatmagazin munkásainak megszokott élete teljesen felborul, mikor feltűnik egy ismeretlen szépség, Lilith (Isa Jank). A szerkesztőségnél egyedül Craig (Linden Ashby)... több»

3